Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

De astăzi, 50 de şcoli din judeţul Suceava intră în grevă generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai multe proteste spontane, dascălii din întregul judeţ au hotărât declanşarea grevei generale începând de astăzi, pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea faţă de autorităţi, care le-au oferit doar 30-50% din salarii.

Toate instituţiile de învăţământ din municipiul Suceava, cu excepţia Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”, a Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi a grădiniţelor cu program prelungit „Aşchiuţă” şi „ABC”, îşi vor închide porţile până când cadrele didactice vor primi salariile integrale.

Profesorii din Moara, Stroieşti, Dărmăneşti, Ilişeşti şi Vereşti vor intra de mâine în grevă de solidaritate, fiind în modul acesta alături de profesorii din municipiu.

 

Se aşteaptă ca şi alte şcoli să intre în grevă

Conform declaraţiilor făcute de Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”, afiliat la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), de astăzi, în aproximativ 50 de instituţii de învăţământ din judeţul Suceava va fi întreruptă activitatea pe termen nelimitat. „Cel mai probabil, la şcolile care intră în grevă de astăzi, în zilele următoare se vor alătura şi altele, iar unde n-au fost strânse suficiente semnături pentru declanşarea grevei, profesorii vor apela la alte forme de protest”, a declarat Constantin Cernica.

Deşi la începutul săptămânii situaţia în celelalte şcoli din zona Sucevei era una confuză, cadrele didactice din mai multe comune au declarat că vor intra în grevă de solidaritate. „Pe lângă cele 22 de instituţii de învăţământ din municipiul Suceava care intră de astăzi în grevă, profesorii din Moara, Stroieşti, Iliseşti şi Vereşti ne-au anunţat că vor demara o grevă de solidaritate, susţinând în modul acesta demersul profesorilor suceveni”, ne-a spus Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

Şi profesorii de la Şcoala Nr. 4 din Suceava vor intra de astăzi în grevă, în pofida faptului că luni nu era finalizată lista cu semnături. „Am reuşit să dăm sindicatului lista cu semnături şi, la fel ca celelalte şcoli din municipiu şi din judeţ, vom intra şi noi în grevă. Cadrele didactice vor veni la şcoală, dar ore nu se vor face. E greva profesorilor, nu a elevilor, ei vor veni la şcoală”, ne-a spus Alexandrina Răileanu, liderul de sindicat al Şcolii Nr. 4.

 

Nici profesorii de la CN „Ştefan cel Mare” nu vor merge de astăzi la şcoală

Profesorii de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” nu vor merge nici ei de astăzi la şcoală, deşi sindicatul lor nu este afiliat Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”. „În urma sondajului efectuat în rândul cadrelor didactice, doar patru profesori din colegiul nostru s-au pronunţat împotriva declanşării grevei, restul 50 au semnat pentru intrarea în grevă. Luni am anunţat greva, iar de astăzi suntem efectiv în grevă. Elevii au fost anunţaţi să nu vină mâine la şcoală, o parte din profesori vor veni dimineaţă, iar un grup de cadre didactice vor merge la Prefectură, pentru a discuta cu cei de acolo, în vederea găsirii unei soluţii”, a declarat Costică Costan, liderul de sindicat al dascălilor de la Colegiul „Ştefan cel Mare”.

 

Profesorii de la Colegiul „Al.I. Cuza” nu intră în grevă de frică să nu fie penalizaţi

Profesorii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” nu au anunţat grevă generală, preferând alte metode de protest. „Profesorii de la colegiul nostru au decis să nu intre în grevă generală, după experienţa neplăcută de anul trecut. În luna mai a anului trecut am decis, împreună cu colegii de la alte licee, să protestăm împotriva desfăşurării bacalaureatului, până la urmă celelalte licee ne-au boicotat, noi am fost penalizaţi, ne-a fost reţinut salariul pentru şase zile. Nu vrem ca această experienţă să fie repetată, cel mai probabil vom avea şi la liceul nostru greve spontane”, ne-a declarat Gheorghe Creangă, liderul sindicatului de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza”.

Nici profesorii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu s-au pronunţat pentru declanşarea grevei generale, dar nu exclud alte metode de protest. „Ne-am consultat cu profesorii, majoritatea dintre ei s-au pronunţat împotriva declanşării grevei, probabil opinia lor se va schimba, în funcţie de promptitudinea autorităţilor în rezolvarea situaţiei create. Dar nu sunt excluse alte măsuri de protest”, ne-a spus Mihail Erhan, liderul sindicatului de la C.N. „Petru Rareş”.

 

Profesorii din zona Humorului încă mai cred în soluţionarea problemei

Şcolile din zona Gura Humorului afiliate sindicatului „Pro Educaţia” îşi vor desfăşura astăzi activitatea în mod normal, ne-a informat Traian Pădureţ, liderul de Sindicat din Învăţământ şi Protecţia Copilului „Sfântul Andrei”. „Cu excepţia Şcolii Nr. 3 din Gura Humorului, acolo unde profesorii au semnat pentru declanşarea grevei şi unde sunt cele mai mari insuficienţe la salarii, activitatea celorlalte instituţii nu va fi afectată”, ne-a spus Traian Pădureţ.

Deşi Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” anunţase luni intrarea în grevă a Centrului Şcolar „Sfântul Andrei”, directorul instituţiei, Mihail Ciocoiu, ne-a informat că şcoala nu va intra în grevă. „Profesorii de la Centrul Şcolar <Sfântul Andrei> nu s-au pronunţat pentru declanşarea grevei, în instituţia noastră nu există mari insuficienţe, iar cele existente vor fi cât de curând soluţionate, am primit în sensul acesta asigurarea Consiliului Judeţean”, a menţionat Mihail Ciocoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De astăzi, 50 de şcoli din judeţul Suceava intră în grevă generală.
 Vizualizări articol: 4262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
De astăzi, 50 de şcoli din judeţul Suceava intră în grevă generală5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Degeaba .... trimis de
(16 mar 2011, 11:50:54
degeaba...atat timp cat niciodata nu vom fi preocupati de greul GENERAL ci doar de cel PROPRIU, nu se va rezolva nimic si lucrurile vor sta la fel: vom fi calcati cu nerusinare in picioare! stati deoparte dragi profesori spargatori de greva, colegii dumneavoastra daca vor rezolva ceva, o vor face pentru un PRINCIPIU, pentru TOTI, inclusiv pentru VOI cei care stati deoparte. si acest lucru este general valabil la romani: orice am spune, adevarul este ca NU SUNTEM UNITI.

2.   Vrajeala... trimis de
(16 mar 2011, 13:30:09
Toti profesorii spun ca vor intra in greva de astazi pe termen nelimitat si multe altele...e o minciuna ei au spus asta doar presei pe cand la scoala elevilor le spun ca nu se face nici o GREVA! si se merge la scoala si maine si poimaine si orele decurg foarte normal. In cazul acesta ei vor sa sperie pe ,,mai marii lor sefi'' cu GREVA pe termen nelimitat pentru a le da salariile mai repede, dar uite ca aceasta este realitatea. Ar fi bine sa faceti cu adevarat aceasta GREVA si nu cum o faceti voi doar de pe gura.
3.   Apa chioara! trimis de
(16 mar 2011, 13:51:45
dascalii cu cine au votat?
4.   Greva trimis de
(17 mar 2011, 09:09:48
sunt eleva la cni spiru haret si va spun sigur ca noi nu facem nici o ora
! de ieri ni s-a spus ca astazi sa nu mai mergem la scoala .
foarte multi profi de la noi sunt foarte revoltati si au de gand sa continue greva;)
5.   DIRECTOR CORUPT trimis de
(17 mar 2011, 10:39:50
CUM ESTE POSIBIL????
Domnule director nicuta NR 5 RADAUTI aveti elevi la scoala pe care o conduceti care lipsesc cu trimestrele???? dar trec clasa fara probleme????
Oare ce spun colegii respectivului elev(a)?????
Noi muncim un an intreg si altii ce fac?????
RUSINEEEEE!!!!!
Ce au patit 17 profesori impreuna cu directorul acelei scoli care a trecut acel elev de parlamentar din clasa in clasa fara sa mearga cu trimestrele la scoala ?????
Va spun eu dosare penale ..... ce veti pati voi vom vedea>>> VA URMA,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei