Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România ocupă locul doi UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în al patrulea trimestru

Miercuri, 16 Martie 2011 (15:02:47)

România ocupă locul doi în UE, după Bulgaria, în funcţie de creşterea din ultimul trimestru al anului trecut a costurilor cu forţa de muncă pentru o oră de lucru, de 5,4%, faţă de perioada similară din 2009, avasul mediu la nivelul blocului comunitar fiind de 2%, potrivit Eurostat.

Costurile totale cu forţa de muncă includ cheltuielile legate de salarii şi pe cele nonsalariale, dar nu cuprind stimulentele sau cheltuieli precum cele referitoare la recrutare, pregătire, calificare sau echipament.

Costurile salariale pentru o oră de muncă din România au crescut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 5,4%, ritm în care au avansat şi costurile nesalariale.

În industrie, cheltuielile totale au urcat cu 6,9%, în timp ce costurile salariale şi cele nonsalariale au avansat cu 6,9%, respectiv 6,7%. În construcţii şi sectorul serviciilor, toţi indicatorii au crescut cu 0,6%, respectiv 5,2%.

În Bulgaria, costurile totale cu forţa de muncă au urcat cu 7,6%. Cheltuielile salariale au crescut cu 9,1%, iar cele nonsalariale au avansat cu 0,6%.

În UE, costurile salariale s-au majorat cu 2,1%, iar cele nesalariale au urcat cu 1,5%.

Dintre cele 25 de state comunitare pentru care Eurostat a prezentat date doar Grecia (6,5%), Ungaria (2,3%) şi Irlanda (1,2%) au înregistrat scăderi ale costurilor totale cu forţa de muncă. Indicatorul a crescut, în schimb, în 22 de ţări.

Eurostat defineşte prin cheltuieli salariale remuneraţiile directe, bonusurile şi alocaţiile plătite în numerar sau în natură de angajator unui angajat în schimbul muncii prestate, plăţi pentru concedii şi către schemele de economii ale angajaţilor şi plăţi în natură precum alimente, combustibil, maşina companiei şi altele.

Costurile nesalariale includ contribuţiile sociale plătite de angajatori, taxe de angajare considerate costuri cu forţa de muncă, excluzând subvenţiile care au ca scop acoperirea integrală sau parţială a costurilor cu remuneraţia directă a angajatului.

Eurostat notează că toate datele referitoare la costurile cu forţa de muncă din România şi Bulgaria sunt provizorii şi ajustate în funcţie de numărul zilelor lucrătoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România ocupă locul doi UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în al patrulea trimestru.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România ocupă locul doi UE după creşterea costurilor cu forţa de muncă în al patrulea trimestru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei