Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu merge cu Duster în deplasările care nu presupun protocol de nivel înalt

Miercuri, 16 Martie 2011 (17:41:27)

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi ceilalţi membri ai conducerii executive a băncii centrale merg cu autotusime de teren Duster, dar utilizează în continuare vehiculele de clasă premium din dotare pentru acţiunile care presupun protocol de nivel înalt.

BNR a achiziţionat recent, prin leasing pe patru ani, o flotă de 50 de maşini de teren Duster, contract în valoare de aproximativ un milion de euro.

"Guvernatorul Mugur Isărescu, la fel ca şi ceilalţi membri ai conducerii executive, foloseşte Duster pentru deplasările cotidiene. În cazul acţiunilor de protocol sunt folosite în continuare maşinile aflate deja în dotarea BNR. Parcul de maşini a fost achiziţionat atât pentru personalul din centrala BNR, cât şi pentru conducerile filialelor judeţene", au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai băncii centrale.

Achiziţia de autoturisme de teren a fost realizată în urma unei licitaţii publice câştigate de Operational Autoleasing, care a oferit cel mai mic preţ. Autovehiculele sunt versiuni Laureate (clasa superioară), 1,5 dCi 4X4 cu 110 CP.

Vehiculele livreate BNR dispun de toate opţiunile oferite de producător (full options), dar nici una dintre maşini nu a fost echipată cu dotări speciale, fiind maşini de serie.

Primul client care a intrat în posesia unui Duster a fost preşedintele Traian Băsescu, care şi-a ridicat maşina de la uzina de la Mioveni la începutul lunii aprilie a anului trecut. Maşina a fost achiziţionată de către soţia sa.

SUV-ul intrat în proprietatea familiei preşedintelui Traian Băsescu a costat, conform declaraţiei acestuia de la acel moment, 71.242,24 de lei, fiind tot un Diesel 4x4 Laureat cu toate dotările incluse.

În statele cu producţie auto, practica este ca autorităţile de rang înalt să utilizeze game de vârf ale maşinilor fabricate local.

Astfel, maşina oficială a preşedintelui SUA este o limuzină modificată Cadillac DTS, denumită Cadillac One, în timp ce premierul Marii Britanii are un Jaguar XJ X351, din escortă făcând parte modele Range Rover sau Land Rover Discovery.

Preşedintele Franţei se deplasează cu o variantă alungită a limuzinei Renault Vel Satis, însă predecesorii săi au preferat limuzine spefcial produse de Citroën. În Germania, maşina preşedintelui este Mercedes-Benz S-Class, în timp ce cancelarul Angela Merkel foloseşte prin rotaţie variante de top ale principalilor producători locali.

Atât premierul, cât şi preşedintele Italiei fac deplasările oficiale cu Maserati Quattroporte. Maşina oficială a împăratului Japoniei este o Toyota Century Royal în valoare de jumătate de milion de dolari, iar premierul nipon călătoreşte într-un Lexus LS 600h L. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu merge cu Duster în deplasările care nu presupun protocol de nivel înalt.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu merge cu Duster în deplasările care nu presupun protocol de nivel înalt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei