Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu a cerut amânarea aprobării bugetului CFR Călători,spunând că vrea să vină cu toate companiile

Miercuri, 16 Martie 2011 (14:11:43)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a venit la şedinţa de miercuri a Guvernului cu proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe acest an al CFR Călători, dar a solicitat amânarea dezbaterii, motivând că doreşte să prezinte spre aprobare bugetele tuturor companiilor feroviare.

"Ministrul a venit în şedinţă cu bugetul CFR Călători, dar a solicitat totodată amânarea discuţiei, spunând că doreşte să prezinte spre aprobare simultană bugetele tuturor companiilor feroviare", au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la şedinţă.

Feroviarii au oprit lucrul, miercuri dimineaţă, şi două ore au fost în grevă de avertisment, timp în care circulaţia pe calea ferată a fost blocată, iar trenurile de călători au staţionat în gări sau pe traseu.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Gheorghe Frăţică, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că dacă nu vor fi semnate contractele colective de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură, în maxim cinci zile, conform prevederilor legale, poate fi declanşată greva generală.

Sindicaliştii nu s-au înţeles cu reprezentanţii companiilor feroviare în cazul încheierii noilor contracte colective de muncă, astfel că au decis să respecte calendarul protestelor anunţate. Aceştia spun că nu acceptă diminuarea salariilor şi nici disponibilizări colective.

Preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial a declarat că protestul are loc pentru că nu au fost semnate contractele de muncă la CFR Călători şi CFR Infrastructură.

Contractele colective de muncă au expirat la 31 ianuarie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu a cerut amânarea aprobării bugetului CFR Călători,spunând că vrea să vină cu toate companiile.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu a cerut amânarea aprobării bugetului CFR Călători,spunând că vrea să vină cu toate companiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei