Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

APMR: Exporturile româneşti de mobilă au atins maximul istoric în 2010, totalizând 1,2 mld.euro

Miercuri, 16 Martie 2011 (15:02:05)

Exporturile de mobilă din România au atins anul trecut maximul istoric, de aproximativ 1,2 miliarde euro, şi ar putea creşte cu 10% în acest an, susţinute de comenzile mai mari şi extinderea capacităţilor de producţie, conform datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

"În primele 11 luni din 2010, exporturile au avut o valoare de 1,08 miliarde euro, iar dacă în luna decembrie au fost de 100 de milioane de euro, şi sigur s-a întâmplat aşa, atunci a fost depăşit punctul maxim înregistrat în 2007, când vânzările externe au totalizat 1,13 miliarde de euro", a declarat după o conferinţă de presă preşedintele APMR, Aurica Sereny.

Comparativ, în 1989 exporturile se ridicau la 600 milioane dolari, conform sursei citate.

În acest an, Sereny prognozează că exporturile de mobilă ar putea înregistra un avans de 10%.

"Prognoza se bazează pe nivelul comenzilor şi pe investiţiile nou create. Există un număr mare de fabrici care au investiţii în curs, în ciuda crizei", a spus ea.

Piaţa internă (producţie locală şi importuri, minus exporturi) s-a ridicat în intervalul ianuarie-noiembrie 2010 la 860,8 milioane euro, iar la nivelul întregului an au atins aproximativ 920 milioane euro, estimează Sereny. Ea a adăugat că în acest an piaţa ar putea atinge o valoare de circa un miliard de euro.

Reprezentantul APMR a afirmat că firmele româneşti au devenit din ce în ce mai competitive, iar unul dintre avantajele pe care le au faţă de alte state UE este accesul la forţă de muncă ieftină.

"La exporturi nu suntem competitivi cu produse ieftine, ci pe segmentul de mobilier prelucrat, din lemn masiv", a precizat Sereny.

Printre problemele cu care se confruntă jucătorii din România se numără scăderea puterii de cumpărare a populaţiei, dar şi cele legate de încasări.

APMR numără aproximativ 450 de membri din industria mobilei şi segmente conexe. Membrii asociaţiei generează peste 60% din producţie şi 70% din exporturile de mobilă din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului APMR: Exporturile româneşti de mobilă au atins maximul istoric în 2010, totalizând 1,2 mld.euro.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
APMR: Exporturile româneşti de mobilă au atins maximul istoric în 2010, totalizând 1,2 mld.euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei