Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape jumătate dintre posesorii de autoturisme repară maşinile în regie proprie

Miercuri, 16 Martie 2011 (14:59:35)

Doar puţin peste jumătate (56%) dintre posesorii de autoturisme din România merg la service pentru rezolvarea problemelor maşinii, restul preferând să se ocupe personal sau să apeleze la persoane cu cunoştinţe în domeniu, potrivit unui studiu al portalului Auto.ro şi firmei de cercetare Daedalus.

De asemenea, analiza arată că majoritatea celor care ajung la service solicită revizii (42%), inspecţia tehnică perioadică (35%) şi schimbări de consumabile (23,5%). Doar 21% dintre respondenţi au mers la service pentru reparaţia vehiculului.

Dintre conducătorii care duc maşina la centrele specializate, aproape 60% preferă service-urile independente, iar restul caută reparatori agreaţi de producătorul maşinii.

De asemenea, 46% dintre respondenţi au declarat că nu au avut probleme cu autoturismul în ultimile 12 luni, restul raportând defecţiuni mecanice (25,5%), nereguli legate de instalaţia electrică (13%) şi alte probleme.

Din studiul celor două firme reiese şi că posesorii auto sunt mai mulţumiţi de serviciile personalului centrelor de reparaţii şi calitate, mai puţin de preţ şi operativitate. BMW, Mercedes, Audi, Skoda, Fiat şi Volkswagen conduc în topul satisfacţiei referitoare la calitatea lucrării service-ului. Fiat, BMW, Audi, Skoda, Opel şi Mercedes conduc clasamentul satisfacţiei după preţ.

Analiza mai arată că circa 40% dintre maşini au fost produse în perioada 1990-2000, 35% între 2000 şi 2005, 20% după 2005 şi 5% înainte de anul 1990.

Studiul a fost realizat în perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un eşantion de 13.751 de şoferi, prin sondare efectuată online. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre posesorii de autoturisme repară maşinile în regie proprie.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape jumătate dintre posesorii de autoturisme repară maşinile în regie proprie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei