Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mar 2011 - Anul XVI, nr. 62 (4660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii sindicali le spun protestatarilor că singura soluţie este greva generală

Miercuri, 16 Martie 2011 (14:09:57)

Liderii confederaţiilor sindicale le-au spus protestatarilor din Piaţa Constituţiei că singura soluţie pentru a scăpa de "Guvernul incompetent" este greva generală, iar pentru a învinge în lupta împotriva Cabinetului Boc trebuie să fie solidari.

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a spus, de la tribuna din Piaţa Constituţiei, că sindicatele sunt singurele care fac opoziţie adevărată, iar singura soluţie pentru îndepărtarea Cabinetului Boc este greva generală.

"Nu mai putem învinge decât cu singura armă pe care o avem. Solidaritate!", a mai spus Petcu.

El a adăugat că bucureştenii ar trebui să vină la protest şi să îşi ia revanşa. "Am aşteptat momentul acesta, pentru ca bucureştenii să îşi ia revanşa, să nu mai stea la TV. Ruşine! Şi mai ruşine ar trebui să le fie celor din spatele nostru, parlamentarii", a mai spus Petcu.

Şi vicepreşedintele "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu le-a spus protestatarilor că trebuie să facă toţi grevă generală, pentru că altfel nu mai scapă de actualii guvernanţi.

El i-a atenţionat pe sindicalişti să aibă grijă "să nu calce pe Boc, pentru că a spus că vine în Piaţă".

Liderul Sindicatului Forţa Legii, Ringo Dămureanu, le-a cerut protestatarilor să păstreze un moment de reculegere pentru doi foşti români, Băsescu şi Boc. "Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", le-a spus Dămureanu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, le-a spus protestatarilor că a venit vremea să termine cu Băsescu, Boc şi "toate Elenele din istoria României".

"Ştiţi unde l-a găsit Băsescu pe Boc? Într-un ou kinder. Era surpriza neplăcută", le-a mai spus Dragoş Frumosu protestatarilor din Piaţa Constituţiei.

Mesajele liderilor sindicali sunt primite cu urale de protestatari, care strigă "Grevă generala", "Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!".

Secretarul general adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor a spus că a venit la protestul din Bucureşti pentru a aduce suportul sindicatelor europene în lupta sindicaliştilor români cu Guvernul.

"Acum, că sunteţi în UE, guvernul vostru face tocmai pe dos. Astăzi suntem cu toţii români", le-a transmis secretarul general adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor participanţilor la protestul din Piaţa Constituţiei.

Aproximativ 8.000 de sindicalişti participă la mitingul din Piaţa Constituţiei, potrivit jandarmilor.

Sindicaliştii susţin însă că în Piaţa Constituţiei sunt aproximativ 12.000 de oameni.

Sindicaliştii au bannere pe care scrie "Salvaţi Codul Muncii", "Jos sclavia lui Băsescu! Ne întoarcem la Ceauşescu?", "Băsescu, Boc, România / Codul muncii e sclavia; să vă scufundaţi bine!" şi scandează "Demisia", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul Boc", "Lăsaţi-ne", "Jos, jos, jos guvernul mincinos" şi "Grevă generală".

Unul dintre protestatari a venit la miting îmbrăcat în sperietoare de ciori, cu lanţuri legate de mâini, cu o hârtie prinsă de brâu pe care scrie "profesor de română" şi cu un banner cu mesajul "Să muriţi bine!", iar un altul este costumat în moarte şi are o coasă în mână.

Peste 2.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri asigură ordinea la mitingul din Piaţa Constituţiei, dar şi pe trasele pe care vin sindicaliştii.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale anunţau că la protestul de miercuri, din Piaţa Constituţiei, care are loc în ziua dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură depuse de opoziţie, după ce Guvernul Boc şi-a angajat răspunderea pe Codul Muncii, sunt aşteptaţi să participe peste 50.000 de sindicalişti din toate domeniile.

Mitingul de la sediul Parlamentului vizează modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumate prin angajarea răspunerii, şi se doreşte a fi un sprijin în încercarea parlamentarilor din opoziţie de a demite Guvernul, prin moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate".

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care a fost citită săptămâna trecută şi care va fi dezbătută şi votată miercuri, de la ora 15.00.

PDL şi UDMR au anunţat că au decis ca parlamentarii lor să nu-şi exprime votul la moţiunea de cenzură.

Liderii PSD, PNL şi PC au anunţat că parlamentarii Opoziţiei vor fi prezenţi cu toţii şi vor vota moţiunea de cenzură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii sindicali le spun protestatarilor că singura soluţie este greva generală.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii sindicali le spun protestatarilor că singura soluţie este greva generală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei