Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sandu l-a dat exemplu pe Deaconu arbitrilor, ameninţându-i cu excluderea dacă nu fac la fel ca el

Miercuri, 26 Martie 2008 (13:43:23)

 Peşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a dat exemplu arbitrilor din lotul A pe Alexandru Deaconu, care a deschis "noi orizonuturi în fotbalul românesc" prin suspendarea meciului Rapid-Steaua, şi i-a ameninţat pe aceştia că-i va exclude din activitate dacă nu vor proceda la fel ca arbitrul bucureştean.
  Mircea Sandu, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi preşedintele CCA, Gheorghe Constantin, au participat, miercuri, la şedinţa de analiză a activităţii arbitrilor şi asistenţilor din primele etape ale returului. Sandu le-a cerut arbitrilor să adopte măsura suspendării meciurilor pentru a contribui la educarea spectatorilor. "Avem acest incident total neplăcut de la meciul Rapid-Steaua. Am văzut acelaşi lucru şi la Galaţi, şi la Craiova. Aveţi regulamentul foarte clar. Ca să putem să facem educaţie mergem la limita maximă. Nu avem ce face. Trebuie să-i convingem pe suporterii ăştia că nu vin acolo să arunce cu obiecte. Mai susţin, mai înjură, dar nu pot accepta aruncarea cu obiecte care să pericliteze integritatea jucătorilor sau a altor oficiali. Şi din acest punct de vedere măsura regulamentară pe care a luat-o Sandu Deaconu deschide noi orizonturi pentru fotbalul românesc. Cine nu va aplica aceeaşi regulă, care există, va fi exclus din arbitraj. Credeţi-mă. Aveţi litera regulamentului. Dacă e cineva lovit în teren aşa ar trebui să se procedeze. Cu orice risc. Din acest punct de vedere noi vă sprijinim. Pentru că este o aplicare a regulamentului. O fi el spiritul jocului să terminăm jocul sau să jucăm pe teren, nu sunt adeptul meciurilor câştigate la masa verde, dar în niciun caz nu pot să accept ca cineva să fie rănit şi noi să ne vedem de treabă", le-a spus Sandu arbitrilor.

Preşedintele FRF i-a acuzat pe arbitrii din lotul A că nu aplică uniform legile jocului şi că nu aleargă suficient pe teren. "Din păcate, se fac destul de multe greşeli în continuare. Sunt zone fierbinţi pe care unii dintre dumneavoastră nu le controlaţi. Problema gravă este că nu aplicaţi uniform legile jocului şi din acest motiv vă acuz. Nu alergaţi destul, nu alergaţi atât cât alergaţi şi la competiţiile internaţionale. Şi asta este grav. Asta îmi arată mie că desconsideraţi competiţia internă. În asemenea condiţii, nu putem să facem treabă. La controlul disciplinar suntem la pământ. Vă e frică! De cine vă e frică nu ştiu. Nu vreau să înceapă să vă fie frică de oamenii de aici. Controlaţi disciplinar jocul. Din punctul acesta de vedere avem metehne mari", a continuat Sandu.

Şeful FRF a recunoscut că este naşul părinţilor lui Alexandru Deaconu, că tatăl arbitrului este angajatul federaţiei şi că centralul a fost jucătorul echipei Steaua. Sandu nu i-a permis arbitrului să răspundă la acuzaţiile venite dinspre clubul giuleştean. "Vă răspund eu la toate întrebările. Tatăl lui lucrează din 1980 în ANEFS, ulterior transferat la Federaţia Română de Fotbal. A jucat la Steaua şi la echipa naţională de juniori, dar nu e finul meu. Nu este finul meu. Pe părinţii lui, când au avut cununia de 25 de ani, cununia de argint, atunci am fost eu naşul lor. Sunt naşul părinţilor lui, deci nu sunt naşul lui şi a niciunuia dintre ei", a declarat preşedintele FRF, care mai este cunoscut în lumea fotbalului şi sub apelativul "Naşu'".

Deaconu a dorit însă să comenteze incidentele de la partida Steaua-Rapid din turul campionatului, când nu a luat decizia de a întrerupe meciul, deşi fotbalistul giuleştean Vladimir Bozovici fusese lovit de un şurub aruncat din tribună: "La meciul tur a fost o altercaţie între jucătorul Bozovici şi alţi jucători şi acel jucător nu a fost lovit de vreun obiect contondent. Dacă aveţi imaginile puteţi vedea".

Arbitrul Alexandru Deaconu, a cărui decizie de a suspenda derbiul Rapid-Steaua a născut numeroase controverse, a fost decorat, marţi, de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul "Meritul Sportiv" Clasa a III-a, alături de alte pesonalităţi ale fotbalului românesc.

Preşedintele a declarat că l-a decorat pe Alexandru Deaconu pentru "curajul" dovedit de acesta în momentul în care a suspendat meciul Rapid-Steaua, şeful statului susţinând că tânărul arbitru a dat, astfel, semnalul că "în România trebuie să înceapă competiţia civilizată".

Traian Băsescu a decorat, marţi, la Palatul Cotroceni, personalităţi ale fotbalului românesc aparţinând generaţiilor anilor '60, '70, '80, '90 şi 2000, într-o ceremonie care ar fi trebuit să aibă loc, iniţial, la mijlocul lunii noiembrie 2007, şi care a fost amânată pentru primăvara lui 2008.

Deaconu a suspendat, joi, meciul Rapid-Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu un obiect aruncat din tribună. Decizia sa, care ar putea duce la pierderea meciului la masa verde de către Rapid, a stârnit nemulţumirea giuleştenilor şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandu l-a dat exemplu pe Deaconu arbitrilor, ameninţându-i cu excluderea dacă nu fac la fel ca el.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandu l-a dat exemplu pe Deaconu arbitrilor, ameninţându-i cu excluderea dacă nu fac la fel ca el0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei