Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va transmite Comisiei Europene un raport cuprinzând progresele în reforma justiţiei

Miercuri, 26 Martie 2008 (15:54:47)


Guvernul va transmite Comisiei Europene, până la sfârşitul lunii martie, un raport cuprinzând domeniile în care au fost înregistrate progrese în reforma judiciară şi combaterea corupţiei, cu referire inclusiv la activitatea Consiliului Superior al Magistraturii şi Înaltei Curţi de Casaţie.
  Raportul, care face referire la perioada iunie 2007-martie 2008, a fost aprobat, miercuri, de Guvern şi reprezintă un instrument de lucru prin care Comisia Europeană este informată în legătură cu progresele înregistrate în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei, în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Documentul arată că au fost formulate 68 de recursuri în interesul legii şi au fost soluţionate 62 dintre acestea, 52 fiind admise de Înalta Curte de casaţie şi Justiţie.

La nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi al CSM au avut loc peste 60 de întâlniri între membrii acestor două foruri şi judecători preşedinţi de instanţă din ţară, în care au fost discutate probleme de drept controversate. A fost extins accesul publicului la jurisprudenţă prin afişarea pe site-ul instanţelor a deciziilor adoptate în procesele aflate pe rolul instanţelor.

Astfel, la nivelul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost afişate peste 37.000 de hotărâri în integralitate, peste 2.000 de hotărâri în sinteză şi 88 de decizii pronunţate în cadrul recursurilor în interesul legii.

În document sunt prezentate şi măsurile adoptate pentru elaborarea Codului de procedură penală şi a Codului civil şi pentru operaţionalizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, cu accent pe votul pozitiv al Senatului asupra Ordonanţei 49/2007 privind funcţionarea ANI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va transmite Comisiei Europene un raport cuprinzând progresele în reforma justiţiei .
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va transmite Comisiei Europene un raport cuprinzând progresele în reforma justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei