Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incomod

Cine vrea capul lui Ropotă?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ghimpe. Petrică Ropotă, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava, crede că a deranjat persoane influente ale judeţului, motiv pentru care s-a creat o adevărată coaliţie împotriva sa. Şeful finanţiştilor suceveni a declarat că nu va ceda acestor presiuni şi a acuzat existenţa unei adevărate mafii, cu implicaţii financiare importante, de cele mai multe ori cu bani de la bugetul de stat.

Atacul virulent al directorului executiv al DGFP Suceava îi vizează pe cei care doresc cu tot dinadinsul să-l vadă plecat din fruntea acestei instituţii pentru a-şi vedea liniştiţi de afaceri ilegale cu bani de la bugetul de stat.

Petrică Ropotă a arătat că atacurile care-l privesc pe el personal şi instituţia pe care o conduce erau previzibile, mai ales că nu a cedat la presiunile de a încălca legea, venite din partea unor persoane importante.

„Când te pui cu greii judeţului şi depistezi evaziuni fiscale de sute de miliarde de lei vechi în care aceştia sunt implicaţi, sau când stârpeşti evaziuni fiscale în domeniul alcoolului este clar că devii incomod. Dacă mai adăugăm şi faptul că am dorit să schimb din funcţiile de conducere ale DGFP Suceava persoane care au servit unui anumit grup de interese şi care au de decontat în continuare diferite servicii, lucrurile devin şi mai clare. Faptul că nu am cedat şantajului mediatic şi scenariilor denigratoare văd că i-a înverşunat şi mai mult pe aceşti indivizi din grupurile de interese din judeţ. Poate că toate acestea se datorează şi neînregimentării mele într-un anumit partid şi faptului că nu am răspuns unor comenzi politice”, a declarat Petrică Ropotă.

 

Instituţie a statului, folosită ca mijloc de presiune

Directorul executiv al DGFP Suceava nu a vrut să-i rămână dator nici directorului Curţii de Conturi Suceava, Ioan Hurjui, care a oferit în ultimele zile mai multe declaraţii împotriva lui Ropotă. Totul a plecat de la abuzurile comise de o echipă de control a Curţii de Conturi Suceava aflată în control la DGFP, echipă venită cu scopul precis de a găsi nereguli în activitatea instituţiei.

„Faptul că aceste grupuri de interese din judeţ folosesc în lupta pe care o duc împotriva mea şi instituţii ale statului este foarte grav. O instituţie de control, şi mă refer aici la Curtea de Conturi Suceava, care ar trebui să fie garantul respectării legilor ţării, s-a transformat în organ de presiune şi intimidare cu scopul de a-i reduce la tăcere pe cei care se opun neregulilor. Îi anunţ însă că nu sunt omul care să renunţe şi să cedeze acestor presiuni”, a spus Petrică Ropotă.

 

Vinovăţii antepronunţate

Pe de altă parte, Ropotă îl acuză pe directorul Curţii de Conturi Suceava că dă verdicte înainte ca actele de control să fie finalizate, după cum singur recunoaşte.

Astfel, Ioan Hurjui a arătat iniţial că se preconizează că aspectele descoperite la DGFP Suceava să fie aduse la cunoştinţa DNA, deoarece sunt extrem de grave, iar cel responsabil este directorul executiv Petrică Ropotă.

Ulterior, Hurjui şi-a dat seama de gafă şi a precizat că acţiunile de control nu sunt finalizate, „fiind acum în faza de documentare, a strângerii datelor necesare efectuării unei constatări”.

„Probabil că această practică a pronunţării vinovăţiilor fictive, înainte de finalizarea unor controale, este o practică obişnuită la Curtea de Conturi Suceava. Aceeaşi poziţie au avut-o şi reprezentanţii echipei de control trimise în misiune la DGFP Suceava, care nu au respectat Codul Etic al controlorilor financiari. În loc să se abţină de la emiterea de opinii personale care nu sunt fundamentate potrivit dispoziţiilor legale şi, de asemenea, nu pot să se substituie organelor de cercetare penală, singurele competente în sfera penalului, membrii echipei de control au formulat acuzaţii, stabilind şi vinovăţii”, a declarat Ropotă.

Acesta a adus în sprijinul afirmaţiilor sale presupusul prejudiciu de 200.000 de euro comis prin acte de natură infracţională. Aceste menţiuni se regăsesc în actul de constatare semnat de controlorii financiari Carmen Crişu şi Iuliana Serediuc privind achiziţia sediului Administraţiei Fiscale Orăşeneşti Gura Humorului.

„Sunt susţineri tendenţioase, făcute cu scopul de a denigra imaginea instituţiei şi a mea personal. Acesta este unul dintre motivele pentru care am cerut recuzarea echipei de control a Curţii de Conturi, la care se adaugă acţiunile de intimidare şi la adresa personalului DGFP Suceava”, a completat Petrică Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine vrea capul lui Ropotă?.
 Vizualizări articol: 2268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cine vrea capul lui Ropotă?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu te lasa trimis de
(26 mar 2008, 11:09:25
Sa terminat vrea cand PSD-ul facea ce vroia! NU te lasa Ropota! Da cu ei de pamant sa se trezeasca ca aceasta nu este tara nimanui!!!

Bravo.
1.1  RE: Nu te lasa trimis de
(26 mar 2008, 13:41:25
acest individ e un golan....mai e un jeg pe acolo prieten cu taranul infractor,ce trebuie zburat,anchidim
1.2  RE: Nu te lasa trimis de
(26 mar 2008, 15:37:22
aferim BEBE ca mare dreptate ai; plus inca o mica sleahta asemeni lor !
2.   TI-A SUNAT CLOPOTELUL ROPOTA! trimis de
(26 mar 2008, 11:34:21
si ce ma bucur! credeai ca vei fi vesnic sef si vei da cu biciul in toata lumea? te inseli amarnic prietene,ai calcat in picioare prea multi oameni,fara sa iti pese deloc. hai pa rahatzelule,ne vedem la botosani!
3.   Hurjui e om cumsecade dar baronul face presiuni trimis de
(26 mar 2008, 11:46:50
domnule Hurjui nu va lasati amenintat de baronul psd pt. ca dumneavoastra sunteti un intelectual si nu trebuie sa va fie frica de lichele psd iste care au facut legea in Suceava si au pierdut mult teren la noi,...baronul simte ca si ultimul petec se clatina subt picioarele lui si ameninta toate organele statului,.,nu va stricati imaginea
3.1  RE: Hurjui e om cumsecade dar baronul face presiuni trimis de
(26 mar 2008, 18:47:17
Hurjui este cel mai mare excroc, pentru a-si atinge scopul este in stare de orice. Este cel mai mare mincinos, este o jigodie venita la conducerea unei institutii care a fost odata o instititie de prestigiu. Ropota nu te lasa distrus de un cartofor.
3.2  RE: Hurjui e om cumsecade dar baronul face presiuni trimis de
(26 mar 2008, 18:52:08
Hurjui este cel mai mare excroc, pentru a-si atinge scopul este in stare de orice. Este cel mai mare mincinos, este o jigodie venita la conducerea unei institutii care a fost odata o instititie de prestigiu. Ropota nu te lasa distrus de un cartofor.
3.3  RE: Hurjui e om cumsecade dar baronul face presiuni trimis de
(26 mar 2008, 23:27:06
Asa e..acest hurjui nu e mai mult decat un mafiot, dar zilele lui sunt numarate, cica a intrat deja in dizgratiile unor sefi din Bucuresti din cauza mai multor reclamatii, asa chiar daca are spate mare si umbla cu fofilica la un partid politic
4.   De ce? trimis de
(26 mar 2008, 12:01:25
de ce se tot schimba sefii de institutii publice inainte sau dupa alegeri, parca functionarii publici nu se pun fctie.de culoarea politica?
5.   Bravo! trimis de
(26 mar 2008, 13:26:36
Un articol 100% adevarat.
5.1  RE: Bravo! trimis de
(26 mar 2008, 14:25:23
poate 1 %
6.   Ropota cel legal trimis de
(26 mar 2008, 13:35:09
de ce nu vorbeste nimic de nerecuperarea banilor cu adresele catre debitori?codul de proced.fiscala spune ce si cum!de ce nu aminteste nimic de finalizarea dosarului cu restituiri ilegale de TVA? si atunci se facea mare taraboi ca nu este nimic adevarat.
7.   Dovada barbatiei trimis de
(26 mar 2008, 13:44:22
"�i anunt �nsa ca nu sunt omul care sa renunte si sa cedeze acestor presiuni"

Un prim pas ar fi sa faceti public din partea cui vin aceste presiuni.
8.   Revenire trimis de
(26 mar 2008, 13:51:39
capul lui ropota nu-l vrea nimeni caci nu are ce face cu el.scaunul in schimb face o avere in cel mult un mandat.clienti sint destui si poate multi il merita
9.   Vrei un pic scaunul ? trimis de
(26 mar 2008, 14:48:35
Il meriti?
10.   PARERE trimis de
(26 mar 2008, 16:52:33
Corect ar fi fost ca,Curtea de Conturi la finalizarea controlului efectuat la DGFP Suceava sa prezinte un comunicat in care sa-si experine punctul de vedere si rezultatele controlului . In schimb asistam la un "razboi"mediatic intre cele 2 institutii ale statului in care toata lumea se acuza de incompetenta , necunoastere legilor ,abuz in serviciu etc.Grav este ca si presa a intrat in jocul acesta murdar , josnic in care se incerca a se plati polite .Daca sunt nereguli ,greseli cei vinovati trebuie sa platesca dar cred ca in final acest scandal se va termina in "coada de peste' pentru ca legile in Romania nu sunt clare -scuza cea mai des intalnita este ca legea este neclara ,ambigua ,interpretabila .
10.1  RE: PARERE trimis de
(26 mar 2008, 19:16:38
DA, ASA E CORECT. DAR HURJUI TREBUIE SA ARATE CAT DE EFICIENT E CA DIRECTOR DOAR MULTE DRUMURI A FACUT LA BUCURESTI CU REMORCA PLINA, CA SA POATA AVEA ACEASTA FUNCTIE.
10.2  RE: PARERE trimis de
(26 mar 2008, 23:33:11
Pai daca nu intra presa pe fir nu se afla nimic, sa intre presa pe fir, sa il despice in patru. Nu zic ca Ropota e sfant, insa acest Hurjui e un jeg uman, ce sa caute un corupt si un hot la Curtea de Conturi?! Poate numai presa ne poate ajuta sa scapam de asa un blestem cum e asta, nu va dati seama e seful celor care verifica modul in care se cheltuie banul public, ori ce increde sa ai in controalele Curtii de Conturi Suceava cand asa o jigodie e acolo si plateste polite si face ilegalitati, de ce nu vine un control la Suceava, domnule Neagu de ce nu intrebati superiorii lui Hurjui de la Bucuresti ce parere au ei de acuzatiile aduse de cei de la Finante si cate reclamatii scrise sunt impotriva acestui individ?

Macar de curiositate sa faceti asta, ca o sa aveti surprize.....
11.   R[spuns. trimis de
(26 mar 2008, 19:06:07
pt.ropota.daca esti curat nu te lasa intimidat

12.   Lupta! trimis de
(26 mar 2008, 20:10:59
Inca doua luni si totul se va termina cu bine!

Fartescu, Contas, Rambu etc etc , mai sunt inca vreo doi care stau in spatele cortinei, trebuie sa-i terminam si sa-i eliminam.Vine randul tineretului!
13.   Eliminati comunistii batrani din finante trimis de
(26 mar 2008, 20:47:38
lasati tinerii sa ocupe functiile de conducere nu bosorogii nepregatiti.
14.   Bah trimis de
(27 mar 2008, 03:49:02
traiti intr-o tara de ****. vai de voi
14.1  RE: Bah trimis de
(27 mar 2008, 09:32:34
ba mestere, tu daca traiesti in alta tara vorbeste dracu' alta limba sau ti se "limba plimba-n gura"?!

Toti sunteti destepti ca mergeti la furat afara si de fapt sunteti de tot rahatu', nu te-a fatat mata in Romania? Sau ai venit pe teava direct in tufa de capsuni?
15.   Doua nulitati trimis de
(28 mar 2008, 16:19:49
Pe oricare din astia l-ai da afara,ar insemna un gest de normalitate,Seamana atit de mult(semidocti,parveniti,liche incit te si miri cum de s-au incaierat asemenea mediocrii,ce detin nemeritat,posturi atit de importante.Singura lor "calitate" e ca fura si dau mai departe. Veti vedea insa cine tipa mai sus cind dai in acesti aducatori de averi pe tava. Circul acesta e doar "aratarea pisicii",catre niste slugoi ce nu mai pot onora toate comenzile venite ba de la dreapta,ba de la stinga si pina la urma vor sfirsi acolo unde le este locul : BT. Orice control serios facut nu poate avea alt deznodamint !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei