Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DNA nemulţumit de scurgerile de informaţii din CSM

Miercuri, 26 Martie 2008 (18:18:51)


Direcţia Naţională Anticorupţie îşi exprimă dezaprobarea faţă de publicarea notei inspectorilor CSM referitoare la împrejurarea în care au fost date publicităţii imaginile autorităţilor judiciare în care fostul ministru Traian Remeş lua un plic, în care ar fi fost bani, de la Ioan Avram Mureşan.
  Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a putut stabili cine a multiplicat CD-ul pe care era înregistrat filmul flagrantului delict în care actori principali au fost Remeş şi Mureşan, însă susţine că imaginile nu au fost redate în public pe parcursul proceselor privind măsurile preventive luate în cazul lui Mureşan, afirmă surse din magistratură.

"Direcţia Naţională Anticorupţie îşi exprimă dezaprobarea faţă de împrejurarea că o notă a Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care nu a fost validată de Plenul CSM - prin urmare nu a dobândit caracter de document public, a ajuns în posesia unor reprezentanţi ai mass-media. Nota are ca obiect verificările efectuate ca urmare a furnizării în mass-media a materialului audio-video cunoscut publicului sub numele de «Scurt-metrajul şpăgii lui Mureşan-Remeş» şi cuprinde referiri la activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată într-un comunicat al Biroului de presă al DNA, remis presei miercuri.

Nota Inspecţiei trebuia să fie dezbătută în şedinţa plenului CSM din data de 20 martie 2008, dar discuţiile au fost amânate (o săptămână-n.r.) ca urmare a obiecţiunilor formulate de DNA faţă de conţinutul notei.

"Precizăm că, în timp ce documentul a ajuns în presă, Inspecţia Judiciară a CSM nu a transmis pe cale oficială Direcţiei Naţionale Anticorupţie nota respectivă - care vizează în mod direct aspecte din activitatea instituţiei, fiind rezultatul unor verificări efectuate în cadrul instituţiei. De asemenea, considerăm că «scurgerea» în mass-media a unor informaţii care nu au dobândit caracter public şi nici oficial reprezintă o încercare de manipulare şi dezinformare a opiniei publice şi, eventual, chiar de influenţare a deciziei plenului CSM", se mai arată în comunicat.

În 11 octombrie 2007, Consiliul Superior al Magistraturii a dispus din oficiu efectuarea de verificări, de către Inspecţia judiciară, în urma difuzării în presă a materialului video cu întâlnirea dintre ministrul demisionar al Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

După definitivarea notei de către Inspecţia judiciară, documentul trebuie prezentat Consiliului Superior al Magistraturii, care urmează să adopte măsurile necesare în raport cu rezultatul constatărilor Inspecţiei.

Verificarea CSM a survenit difizării de către televiziunea naţională a imaginilor de la o întâlnirea înregistrată de anchetatori între ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

Şeful DNA, Daniel Morar a negat atunci faptul că "imaginile" au plecat de la procurori, dar nu a confirmat că aceste imagini sunt reale. Morar anunţat că va face o anchetă în privinţa interceptărilor video şi audio difuzate de TVR.

Surse judiciare susţineau că procurorii anticorupţie au înregistrări în care ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, este filmat primind un plic de la Ioan Avram Mureşan, dar şi cu fostul ministru care, într-o discuţie ulterioară cu Gheorghe Ciorbă, recunoaşte faptul că în plic se aflau 15.000 de euro.

Omul de afaceri Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş, şi-a dat demisia sa din funcţie, după difuzarea imaginilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA nemulţumit de scurgerile de informaţii din CSM.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DNA nemulţumit de scurgerile de informaţii din CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei