Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Borte în patriotism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E o gravă bortă în patriotism că tot mai mulţi români aleg Bulgaria pentru a-şi petrece concediile. Desigur, patriotismul poate fi privit din diverse unghiuri şi poţi fi până la un punct de acord cu regretatul scriitor I.D. Sârbu, care spunea că patria e locul unde-ţi plăteşti impozitele şi-ţi faci armata (n-avea sută la sută dreptate I.D. Sârbu, fiindcă tot patria ne oferă şi echipa de fotbal cu care ţinem, fiindcă altfel ce ne-am face pe la meciurile internaţionale).

Dar turiştii români în Bulgaria sunt şi nişte iresponsabili care-şi riscă viaţa. Pe-aici pe la noi, ne-am obişnuit cu un anumit tip de turism. Schimbându-l peste noapte cu unul mai confortabil, ne poate păli cu ghioaga vreun infarct, vreun atac cerebral ori vreo altă dambla neiertătoare.

Bunăoară, când intri într-o cameră de hotel din Bulgaria şi nu găseşti nici igrasia la locul ei firesc, nici gândacii jucând şah pe pereţi, nici şoriceii sforăind lângă frigider, nu-i aşa că poţi s-o mierleşti pe loc? Dacă nu-i măcar un robinet defect, dacă uşa nu-i sărită barem dintr-o balama sau dacă nu plouă bacovian în cameră, nu-i aşa că poţi lesne să-ţi pierzi autocontrolul şi să faci o criză fatală de isterie?

Sau dacă în locul sictirului metafizic - care-i portretizează pe cei mai mulţi dintre recepţionerii noştri, făcându-i să semene până la confuzie cu Pleşu şi Liiceanu -, te întâmpină o politeţe profesională exagerată, este că te poate faulta mortal apoplexia?

Bine e să rămânem noi cuminţi aici, cu turismul pe care ni l-a dat Dumnezeu, sau mai curând Diavolul. Başca, migraţia bulgară a turismului poate oferi un prost exemplu altor domenii, unde treaba de asemenea nu stă pe moale.

De pildă, zilele trecute, un prieten îmi spunea că nu-i prea convine calitatea învăţământului primar românesc şi de aceea intenţionează ca, din toamnă, să-şi înscrie copilul în clasa întâi la o şcoală din Bulgaria.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borte în patriotism.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Borte în patriotism4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei