Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noi negocieri eşuate între patronatul şi sindicatul de la Dacia Piteşti

Miercuri, 26 Martie 2008 (15:46:56)


Negocierile între patronatul şi sindicatul uzinei Dacia Automobile Piteşti au eşuat şi miercuri, administraţia oferind muncitorilor 12 lei brut în plus faţă de ultima ofertă şi o creştere salarială de 3,9 % din ianuarie pentru personalul TESA, propunere respinsă de sindicat.
  Patronatul a oferit pentru muncitori 12 lei brut în plus faţă de ultima ofertă şi o creştere salarială de 3,9% din luna ianuarie pentru personalul TESA, însă sindicaliştii au respins această propunere, spunând că este condiţionată de munca în tură continuă.

"Nu putem să fim de acord cu o asemenea ofertă. Practic nu era creşterea salarială pe care am cerut-o noi, iar aceasta era condiţionată de semnarea de către sindicat a unui acord pentru munca în tură continuă, adică să muncim şi sâmbătă şi duminică, în condiţiile în care în aceste zile practic la Dacia nu se lucrează. Concret, şi aici mă refer la muncitori, ultima ofertă viza o creştere cu 118 lei în luna martie şi cu 26 de lei în luna iunie, adică în total 144 de lei. Astăzi s-a venit cu o creştere de 130 de lei brut în luna ianuarie şi 26 de lei brut în luna septembrie, adică cu o mărire de 12 lei brut faţă de cea iniţială. Bineînţeles că nu am fost de acord, dar noi suntem deschişi în continuare negocierilor", a declarat, la finalul negocierilor, Nicolae Pavelescu, liderul Sindicatului S.C. Dacia Automobile SA Piteşti, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii Tribunalului Argeş au amânat, miercuri, judecarea solicitării administraţiei Dacia Piteşti de a declara ilegală greva muncitorilor, liderii sindicali invocând lipsa unui avocat.

Viceliderul sindical Ion Iordache a cerut instanţei amânarea judecării cauzei pentru ca sindicatul să-şi poată angaja un avocat şi pentru a putea studia temeinic plângerea administraţiei.

La rândul său, avocatul SC Automobile Dacia Piteşti a prezentat judecătorilor un dosar cu date suplimentare care, în opinia sa, "întăresc" cele solicitate în plângerea iniţială.

Instanţa a decis amânarea judecării cauzei pentru 2 aprilie.

Reprezentanţii administraţiei uzinei Dacia Renault din Piteşti şi cei ai sindicatului s-au întâlnit şi cu o zi în urmă, însă liderii sindicali afirmă că nu a fost vorba, practic, despre negocieri, ci a fost fixat programul de întâlniri între cele două părţi, pe parcursul grevei.

Angajaţii uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineaţă, începând cu ora 7.00, după ce au eşuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

Administraţia Dacia Renault Piteşti a contestat în instanţă legalitatea grevei generale declanşate, luni dimineaţă, de angajaţii uzinei, depunând în acest sens o plângere la Tribunalul Agreş.

Administraţia reclamă, în primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere înainte de declanşarea grevei generale. De asemenea, administraţia contestă listele sindicatului privind numărul participanţilor la grevă, susţinând că în primul schimb s-au aflat în grevă generală doar 49 la sută dintre angajaţi (3.025 de persoane), în timp ce 3.169 de salariaţi nu au participat la protest.

Administraţia Dacia Piteşti a oferit o creştere de 12 la sută a salariului mediu brut, iar pentru angajaţii cu salariul minim o majorare de 18,5 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi negocieri eşuate între patronatul şi sindicatul de la Dacia Piteşti.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi negocieri eşuate între patronatul şi sindicatul de la Dacia Piteşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei