Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri structurale de 6 milioane de euro pentru străzile din Fălticeni

Municipiul Fălticeni este prima unitate administrativ-teritorială din judeţ şi a patra din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est căreia i s-a aprobat cererea de finanţare în valoare de aproape 6 milioane de euro pentru Proiectul REABILITARE ŞI MODERNIZARE REŢEA DE STRĂZI URBANE.  

Documentaţia depusă la sfârşitul anului trecut, în cadrul Programului Operaţional Regional, la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est (ADR Nord-Est), cuprinde studiul de fezabilitate, ridicări topografice, studiul geotehnic, expertiza tehnică şi studiul de trafic pentru străzile Botoşanilor, Pleşeşti-Gane, Republicii, Armatei, Tudor Vladimirescu, Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Caporal Popescu, Dumbrava Minunată, Buciumeni, Mihai Eminescu, Plutonier Ghiniţă şi Plugari.

Criteriul de alegere a străzilor a fost impus de Ghidul de finanţare pentru Axa 2 a Programului Operaţional Regional, în cadrul căruia s-a gândit crearea în cadrul localităţilor a unei reţele modernizate de străzi care să facă legătura cu infrastructura rutieră judeţeană, naţională şi europeană. Intervenţiile şi lucrările la toate străzile sus-menţionate vor consta în consolidarea fundaţiilor, amenajarea trotuarelor şi a rigolelor, covor asfaltic nou şi dotarea cu signalectică rutieră modernă. În prezent lucrăm la întocmirea documentaţiei de atribuire a contractului de realizare a proiectului tehnic. Potrivit graficului de timp aprobat de ADR Nord-Est (care este organismul de implementare a proiectelor cu finanţare europeană şi, în această calitate, aprobă fiecare pas al nostru în proiect), lucrările efective vor începe în primul trimestru al anului viitor.

Reabilitarea şi modernizarea străzilor în municipiul Fălticeni înseamnă şi un efort financiar consistent, estimat la 1 milion de euro, din partea administraţiei publice locale. Spre deosebire de fondurile PHARE, fondurile structurale acoperă etapizat cheltuielile eligibile pe care primăria le va face cu modernizarea străzilor. Altfel spus, din suma aprobată de 6 milioane de euro, vom primi tranşe care ne vor rambursa cheltuielile pe care le vom face în cadrul etapelor proiectului.

Nu este atât de simplu pe cât pare a fi, dar acum avem siguranţa că vom beneficia de cele 6 milioane de euro pentru a putea duce la sfârşit acest proiect cel mai târziu până la sfârşitul anului 2010. Am siguranţa că aşa va fi şi mă sprijin pe echipa de proiect pe care am format-o în primărie, echipă care, iată, ne-a aşezat în premieră pe harta Uniunii Europene, obţinând pentru Fălticeni  prima finanţare europeană din ultimii 18 ani.

Vasile Tofan,
primarul municipiului
Fălticeni

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri structurale de 6 milioane de euro pentru străzile din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 7929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri structurale de 6 milioane de euro pentru străzile din Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei