Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Terifiant

Şi-a dat foc la casă, şi-a omorât soţia şi s-a sinucis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caz şocant la Fălticeni, acolo unde, în toiul nopţii, un pensionar în vârstă de 75 de ani s-a spânzurat de un copac, nu înainte de a foc casei în care se aflau nora şi soţia sa, aceasta din urmă arzând de vie.

Bătrânul a intenţionat să arunce casa în aer cu ajutorul mai multor butelii cărora le-a dat drumul la gaz. Dacă pompierii nu ar fi reuşit să scoată la timp buteliile din casă, o eventuală explozie ar fi afectat şi gospodăriile din vecinătate şi ar fi pus în pericol şi alte vieţi.

Toată povestea s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 2:45.

Pompierii Detaşamentului Fălticeni au fost solicitaţi să intervină la o casă de pe strada „Aleea Pinului” din localitate, unde a izbucnit un incendiu.

La faţa locului, flăcările cuprinseseră deja parterul casei respective, iar pompierii aveau să afle că într-una dintre camerele incendiate se afla o bătrână, care nu a mai apucat să iasă din casă.

Deşi au intrat în locuinţă, încercând să o salveze pe victimă, pompierii nu au mai putut face nimic pentru bătrâna respectivă (Casandra Luca, în vârstă de 75 de ani), aceasta fiind găsită carbonizată

Soţul femeii carbonizate, Ghiorghe Luca, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit spânzurat de unul dintre copacii din grădina din spatele casei. În imediata apropiere, poliţiştii au găsit un sac agăţat de un alt copac, sac în care septuagenarul, înainte de a-şi pune capăt zilelor, şi-a strâns mai multe icoane şi cărţi de rugăciuni.

Pompierii au reuşit să stingă flăcările în aproximativ o oră şi jumătate, în urma incendiului bunurile de la parterul locuinţei fiind transformate în scrum.

 

Scenariul unei minţi bolnave

Suspiciunile poliţiştilor cum că incendiul ar fi fost provocat intenţionat de bătrânul găsit în ştreang au fost confirmate şi de pompieri.

Poliţiştii fălticeneni au reuşit, din primele cercetări, să stabilească filmul oribilului scenariu pus la cale de Ghiorghe Luca.

Bătrânul s-a trezit în miez de noapte şi a pus patru butelii în diferite locuri ale casei, după care a dat drumul la gaz. A turnat apoi benzină pe jos, pentru a fi sigur că flăcările se vor răspândi repede, după care a aruncat un chibrit aprins. În acel moment, în casă se mai aflau soţia şi nora sa, care dormeau, una la parter, cealaltă la etaj.

După ce-a văzut că flăcările au început să cuprindă casa, bătrânul în vârstă de 75 de ani s-a dus în grădina din spatele casei, şi-a pregătit ştreangul şi s-a sinucis.

Ghiorghe Luca nu figura în evidenţele Poliţiei că ar suferi de afecţiuni psihice.

 

Şi-a dat în judecată fiul şi nora

Nora celor doi bătrâni, Camelia Luca, de 41 de ani, cea care a reuşit să iasă din casă, la puţin timp după izbucnirea incendiului, încerca ieri dimineaţă să-şi revină din şocul suferit. Soţul ei, Gheorghe Luca (46 de ani), fiul celor doi bătrâni, este plecat de mai multă vreme la muncă, în Olanda.

Deşi au locuit o perioadă la Bucureşti, cei doi soţi s-au mutat în casa din Fălticeni, în 1994, chiar la propunerea bătrânului care a provocat nenorocirea de ieri dimineaţă. Pensionarul şi-a vândut casa fiului său şi soţiei acestuia, cu toţii locuind împreună în acel imobil de mai bine de 13 ani.

Camelia Luca povesteşte că nu se mai înţelegea cu socrul său din toamna anului trecut, când bătrânul a dat-o în judecată, solicitând anularea contractului de vânzare-cumpărare făcut în 1994, privind casa în care locuiau.

„Avea perioade când urla, mă făcea în toate felurile, după care venea şi mă întreba de sănătate, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Ne certam destul de des, dar reuşeam să-l calmez... Din toamnă, nici nu mai vorbea cu mine”, mai povesteşte femeia.

 

Salvată de căţel

În casa de pe „Aleea Pinului” locuiau şi cei doi copii ai Cameliei şi ai lui Gheorghe Luca, însă, în momentul producerii incendiului, nici unul dintre ei nu era acasă, fata (22 de ani) fiind plecată la Bucureşti, unde face facultatea, iar băiatul (19 ani), în cantonament cu echipa de fotbal.

„Mă gândesc cu groază ce s-ar fi întâmplat, dacă erau acasă şi copii mei”, îşi pune mâinile în cap femeia.

Cameliei Luca îi dau lacrimile în momentul în care încearcă să-şi amintească clipele de groază prin care a trecut cu câteva ore înainte: „M-am trezit din cauza căţelului nostru, care lătra disperat. Mi s-a părut ciudat, pentru că el nu obişnuieşte să latre în casă. Am strigat la el, dar a continuat să latre. Am simţit la un moment dat un val de căldură şi m-am dat jos din pat să văd ce se întâmplă. Atunci am văzut că arde şi am început să ţip”.

Femeia spune că dacă nu ar fi fost lătrăturile câinelui, probabil şi ea ar fi murit în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

 

„Mergea în fiecare duminică la biserică, îşi cumpăra icoane”

Deşi aflat în cantonament, nepotul celor doi bătrâni a venit, ieri, în jurul orei 10:00, însoţit de antrenorul său, să vadă ce s-a întâmplat.

„Nu ştiu ce-a fost în capul bunicului. El nu vorbea nici cu mine. Nici dacă ne vedeam pe stradă, nu mă saluta... Spunea că ţine la mine cel mai mult, dar în ultima vreme o luase rău. Mergea în fiecare duminică la biserică, îşi cumpăra icoane, dar sufletul lui tot negru era...”, mărturiseşte tânărul.

La casa familiei Luca, de pe „Aleea Pinului”, a ajuns, ieri, şi o echipă de judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Suceava, împreună cu un procuror criminalist, ancheta fiind preluată de aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a dat foc la casă, şi-a omorât soţia şi s-a sinucis.
 Vizualizări articol: 1265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Şi-a dat foc la casă, şi-a omorât soţia şi s-a sinucis3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sergiuuuuuuuuuuuleeeeeeeeeeeee!!! trimis de
(26 mar 2008, 12:59:36
Hotaraste-te in legatura cu varsta lui Ghiorghe Luca. 74 sau 75?
2.   Trist... trimis de
(26 mar 2008, 13:08:11
Avem tot mai multi oameni tineri, mai putin tineri care au o religie(icoane) dar nu-l au pe Dumnezeu. Asta-i marea lipsa! Poti sa ai de toate (din orice religie) dar fara Dumnezeu = zero. Daniel Zamfiris spunea, Sufletul fara Dumnezeu e ca meciul de fotbal fara minge. Cautati-l oameni buni pe Dumnezeu si se va lasa gasit!
2.1  RE: Trist... trimis de
(26 mar 2008, 17:17:12
Suferea de dementa senila, boala Alzheimer. �n primul r�nd face vinovati de toate relele de pe lume pe cei apropiati. Pacat ca nu si-a dat seama nimeni ca era suferind.
2.2  RE: Trist... trimis de
(26 mar 2008, 20:25:12
:) alzheimer e o boala care afecteaza memoria
3.   Ard trimis de
(26 mar 2008, 17:33:00
asta e bunicul lui blana hotul
4.   :)) trimis de
(26 mar 2008, 17:37:44
Era casa lui, femeia lui, daca erau ale lui - a facut ce`a vrut cu ele, nu?happy We don't need no water...
5.   Aa trimis de
(26 mar 2008, 19:52:00
saracu aluna we..:|
6.   Mda trimis de
(26 mar 2008, 20:45:34
a fost prea liniste in Falticeni dupa accidentul de acu o luna doua......oricum kiar daca sunau la psihiatrie si il luau pe sus,ii dadeau drumul in curand din lipsa de paturi ori whatever ...unele lucruri nu pot fi evitate;)......RIP
7.   Of doamne ... trimis de
(27 mar 2008, 07:45:16
...nu a omorit pe batrina ,batrinul i-a cauzat moartea. Un batrin a dat foc la casa ...unde sotia a murit din cauza bioxidului de carbon si el s-a sinucis. I-A CAUZAT MOARTEA .Ai putina consideratie ptr familie ramasa .Batrinul a fost bolnav ...dar v-a mai trece ani ...pina se v-a intelege si in Romania ...ce inseamna batrinete cu adevarat .Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odiheneasca in pace .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei