Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preoteasa: Unele cazuri de violenţă în şcoli, cauzate de plecarea părinţilor în străinătate

Miercuri, 26 Martie 2008 (15:45:53)

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Svetlana Preoteasa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că părinţii ar trebui să se implice activ alături de şcoală în educarea copiilor, considerându-i vinovaţi pe unii dintre aceştia de cazurile de violenţă din şcoli.
  Preoteasa a spus că MECT a lansat un amplu proiect denumit "Împreună împotriva violenţei. Părinţii din nou la şcoală" prin care încearcă să implice părinţii în educarea elevilor şi stoparea violenţei în şcoli.

Potrivit sursei citate, există probleme cu violenţa în şcoală în unele judeţe deoarece foarte mulţi copii sunt lăsaţi singuri acasă, părinţii plecând la muncă în străinătate. Svetlana Preoteasa a explicat că de cele mai multe ori, copiii sunt lăsaţi în grija unor persoane din familie, chiar vecini sau sunt lăsaţi singuri acasă, acest lucru afectând comportamentul elevilor.

Secretarul de stat a dat exemplul elevului din Botoşani care şi-a bătut profesoara, un elev care de fapt era singur acasă cu tatăl, mama fiind plecată la muncă în străinătate. Preoteasa a spus că acest elev, cu rezultate bune, a avut "o cădere" când a aflat că mama nu vine acasă de Paşti şi astfel ar fi ajuns să aibă acea reacţie.

"În general părinţii, în momentul în care le asigură toate condiţiile materiale copiilor şi ei numai pentru asta se luptă, consideră că şi-au îndeplinit datoria de părinte şi au făcut educaţie. Nu este aşa. Părintele vine la şcoală numai ca să tragă la răspundere profesorul că i-a dat o notă mică copilului, părintele nu vine la şcoală să colaboreze cu profesorul şi împreună să vadă ce pot face pentru copil. Părinţii nu îşi mai petrec timpul liber alături de copiii lor pentru că nu mai au timp liber, iar atunci copilul este dezorientat", a mai spus Svetlana Preoteasa.

Reprezentanta Ministerului Educaţiei s-a declarat nemulţumită de faptul că atunci când apar cazuri de violenţă se dă vina pe şcoală şi nu se înţelege că există două entităţi care ar trebui să educe un copil: şcoala pe de o parte şi familia pe de altă parte. Ea a adăugat că un rol ar trebui să îl aibă şi alţi factori care să interzică spre exemplu accesul unor copii în baruri, la cumpărarea băuturilor alcoolice, ţigărilor sau revistelor cu conţinut pornografic.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educaţiei încearcă să diminueze violenţa în şcoli prin mărirea numărului de psihologi, în prezent la fiecare 400 de elevi existând un psiholog.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoteasa: Unele cazuri de violenţă în şcoli, cauzate de plecarea părinţilor în străinătate.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoteasa: Unele cazuri de violenţă în şcoli, cauzate de plecarea părinţilor în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei