Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 mar 2008 - Anul XIII, nr. 72 (3753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat OUG referitoare la transportul în regim de taxi de la aeroporturi

Miercuri, 26 Martie 2008 (20:10:05)

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, miercuri, o lege potrivit căreia transportul în regim de taxi de la aeroporturi se va face numai de către taxiurile care primesc permise de acces din partea administraţiilor aeroporturilor, date în urma organizării unor licitaţii.
  Şeful statului a semnat, miercuri, decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 153/2007 privind modificarea Legii 265/2007 pentru modificarea şi completarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, informează Preşedinţia.

Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 18 martie, cu un amendament al Comisiei de industrii, potrivit căruia administraţiile aeroporturilor vor asigura, pentru transportul în regim de taxi, staţii de debarcare şi de aşteptare a clienţilor.

Locurile de aşteptare vor fi dotate cu peron de îmbarcare. Preluarea clienţilor din aeroport, dirijarea şi îmbarcarea acestora în taxiuri şi accesul taxiurilor pe bază de permis va fi asigurată de administraţia aeroporturilor, pentru a se evita practica de abordare a clienţilor în interiorul aeroporturilor de către taximetrişti sau interpuşi.

La locul de aşteptare vor avea acces numai taxiurile cu permis de acces eliberat de administraţia aeroporturilor şi care va fi vizat anual. Aceste permise de acces se vor elibera în funcţie de fluxul de călători care apelează la serviciile de taxi, iar procedura de atribuire a acestor permise va fi prin licitaţie, criteriile de licitare fiind gradul de transport al autovehiculelor taxi, capacitatea minimă de transport pentru bagaje, programul de lucru şi încadrarea în tarifele maximale stabilite de administraţia aeroporturilor.

Este interzis administraţiei aeroporturilor să impună prin criteriile de licitare utilizarea unui număr restrâns de mărci de autovehicule taxi. Taxiurile care vor obţine permise de acces în aeroporturi vor avea aplicate pe portiere, sub banda de şah, câte un autocolant de culoare neagră, de lăţime corespunzătoare cu înscrisul "AEROPORT".

Preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu declara, la momentul introducerii amendamentului, că astfel se elimină monopolul unor firme pentru activitatea de taxi la aeroporturi, iar autorităţile aeroporturilor trebuie să stabilească tarife maximale pentru această activitate de taxi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat OUG referitoare la transportul în regim de taxi de la aeroporturi.
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a promulgat OUG referitoare la transportul în regim de taxi de la aeroporturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei