Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Andrei, 180/ 80 kg, 36 ani, caut o...
•
Doamna singura,48 ani,caut domn...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vand Casa noua finalizata in 2010 si 35...
•
Cautam femeie serioasa, onesta...
•
SC LUGECO’S SRL cu sediul social în...
•
SC AUTOSERVICE PĂSTRĂV SRL cu sediul...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9753 lei
USD:
4,6364 lei
Pui la abur, cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește simplu și se poate face fie la cuptor, într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, fie în tigaie...
Citeşte
7451 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci
Iuliana TIŢĂ
Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă...
Citeşte
8619 vizualizări
0 comentarii
Sos grecesc de castraveți
Iuliana TIŢĂ
Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca...
Citeşte
8884 vizualizări
0 comentarii
Iaurt grecesc de casă
Iuliana TIŢĂ
Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite...
Citeşte
12042 vizualizări
0 comentarii
Mititei din trei feluri de carne
Iuliana TIŢĂ
Această rețetă este mai apropiată de cea originală, care s-a păstrat de la 1920. În versiunea lor inițială, mititeii nu...
Citeşte
11391 vizualizări
0 comentarii
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică
Radu LUPAŞCU
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie. Sfânta...
Citeşte
8734 vizualizări
0 comentarii
Supă cremă de dovleac și morcovi
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat la modă în prezent printre persoanele care țin dietă, pentru că numai o ceșcuță din această supă...
Citeşte
6941 vizualizări
0 comentarii
Chec foarte pufos
Iuliana TIŢĂ
Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea...
Citeşte
11922 vizualizări
0 comentarii
Bulete de cașcaval
Iuliana TIŢĂ
Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate...
Citeşte
7361 vizualizări
0 comentarii
Jeleuri de casă
Iuliana TIŢĂ
Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și...
Citeşte
9004 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate
Iuliana TIŢĂ
Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu...
Citeşte
7351 vizualizări
0 comentarii
Gogoși pripite cu mere
Iuliana TIŢĂ
Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelo...
Citeşte
8694 vizualizări
0 comentarii
Ruladă de pui (fără coacere)
Iuliana TIŢĂ
Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simulta...
Citeşte
9122 vizualizări
0 comentarii
Urs de mămăligă
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și...
Citeşte
7330 vizualizări
0 comentarii
Supă de roșii (versiune de iarnă)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există...
Citeşte
7006 vizualizări
0 comentarii
Turte cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și...
Citeşte
8419 vizualizări
0 comentarii
Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie...
Citeşte
10832 vizualizări
0 comentarii
Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este...
Citeşte
8714 vizualizări
0 comentarii
Ciorbă de burtă (din burta prefiarta)
Iuliana TIŢĂ
Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și...
Citeşte
31951 vizualizări
0 comentarii
Budinca de lapte de cocos
Iuliana TIŢĂ
Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce a...
Citeşte
7461 vizualizări
0 comentarii
Sangria
Iuliana TIŢĂ
Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la...
Citeşte
6782 vizualizări
0 comentarii
Concentrat de legume fără conservanți
Iuliana TIŢĂ
Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să...
Citeşte
6739 vizualizări
0 comentarii
Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)
Iuliana TIŢĂ
Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia...
Citeşte
6899 vizualizări
0 comentarii
Varză ca la Cluj
Iuliana TIŢĂ
Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale...
Citeşte
7204 vizualizări
0 comentarii
Budinca de cartofi cu lămâie
Iuliana TIŢĂ
Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special...
Citeşte
7350 vizualizări
0 comentarii
Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)
Iuliana TIŢĂ
Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scu...
Citeşte
9560 vizualizări
0 comentarii
Cartofi țărănești (rețeta veche autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care...
Citeşte
9419 vizualizări
0 comentarii
Ciulama ca la mama
Iuliana TIŢĂ
Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama...
Citeşte
8578 vizualizări
0 comentarii
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
Iuliana TIŢĂ
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italia...
Citeşte
7216 vizualizări
0 comentarii
Tășcuțe cu portocale
Iuliana TIŢĂ
Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă. Avem nevoie de: 6 foi...
Citeşte
7052 vizualizări
0 comentarii
Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă)
Iuliana TIŢĂ
Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem. Avem nevoie...
Citeşte
9037 vizualizări
0 comentarii
Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă)
Iuliana TIŢĂ
Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de...
Citeşte
12540 vizualizări
0 comentarii
Pui cu gutui
Iuliana TIŢĂ
Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată...
Citeşte
6830 vizualizări
0 comentarii
Tocinei
Iuliana TIŢĂ
Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și...
Citeşte
10746 vizualizări
0 comentarii
Ouă scoțiene
Iuliana TIŢĂ
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu...
Citeşte
9308 vizualizări
0 comentarii
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars
Iuliana TIŢĂ
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea...
Citeşte
8719 vizualizări
0 comentarii
Caramelele bunicii
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai...
Citeşte
9072 vizualizări
0 comentarii
Bulz
Iuliana TIŢĂ
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu...
Citeşte
7010 vizualizări
0 comentarii
Sărățele rapide din aluat congelat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară...
Citeşte
17265 vizualizări
0 comentarii
Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și...
Citeşte
15518 vizualizări
0 comentarii
Friganele dulci din pâine (french toast)
Iuliana TIŢĂ
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu...
Citeşte
8358 vizualizări
0 comentarii
Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)
Iuliana TIŢĂ
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba...
Citeşte
7460 vizualizări
0 comentarii
Frecăței (sau răzălăi)
Iuliana TIŢĂ
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie...
Citeşte
9594 vizualizări
0 comentarii
Cremă catalană – versiune dietetică
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu...
Citeşte
7518 vizualizări
0 comentarii
Aripioare acrișoare
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ...
Citeşte
6426 vizualizări
0 comentarii
Mămăliga de barabule
Iuliana TIŢĂ
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă...
Citeşte
9722 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de potroace
Iuliana TIŢĂ
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță...
Citeşte
8489 vizualizări
0 comentarii
Tort “Diplomat”
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de...
Citeşte
13920 vizualizări
0 comentarii
Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Iuliana TIŢĂ
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că...
Citeşte
9244 vizualizări
0 comentarii
Fursecuri “ un-doi-trei”
Iuliana TIŢĂ
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp...
Citeşte
7343 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
7:52:
Un tânăr mort, altul rănit, după un accident din cauza vitezei excesive
14:20:
„Mărţişorul vesel”, expoziţie de mărţişoare şi produse handmade, la Shopping City
14:16:
Vernisajul expoziţiei cu lucrările participanţilor la Concursul naţional de artă plastică „Ion Irimescu”
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
20:21:
Şapte companii petroliere, inclusiv Rompetrol, vizate de o amplă investigaţie în Bulgaria
20:20:
Politicienii scoşi din joc de DNA: Diferenţa de la bilanţul din 2015, faţă de cel din 2016
19:52:
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban au discutat despre proiectele pentru Bucureşti
Alte articole
Ştiri video
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Schimbări în modul în care se circulă prin centrul Sucevei, unde au fost create noi locuri de parcare
()
24 sep 2021
Lucian Harșovschi: „Alți 487 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare de la scara blocului”
()
20 nov 2021
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
()
23 nov 2021
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Un tânăr mort, altul rănit, după un accident din cauza vitezei...
10113 vizite
Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, internat la...
8726 vizite
Pui la abur, cu hrișcă
7451 vizite
DNA va relua cercetarea primarului Andriciuc în dosarul terenurilor de la...
7415 vizite
Scandal şi bătaie în sediul Primăriei Milişăuţi, după demolarea unor...
7133 vizite
Alexandru Băişanu a demisionat din PNL şi va candida pentru Primăria...
15 voturi
Liderul Mişcării Populare a prezentat documentul prin care s-a luat decizia...
9 voturi
Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, internat la...
8 voturi
Fasciştii români! (2)
7 voturi
Primarul Ion Lungu şi-a făcut pagină de...
7 voturi
Alexandru Băişanu a demisionat din PNL şi va candida pentru Primăria...
5 comentarii
Peste 6.000 de elevi au corigenţe în catalog în primul semestru al anului...
1 comentariu
Primarul Lungu a împărţit pe confesiuni locurile din viitorul cimitir din...
1 comentariu
Scandal şi bătaie în sediul Primăriei Milişăuţi, după demolarea unor...
1 comentariu
Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, internat la...
1 comentariu
Pericole mari de accidente şi derapaje pentru turiştii care merg cu maşina pe...
1 trimitere
Fasciştii români! (2)
1 trimitere
Pui la abur, cu hrișcă
1 trimitere
Comuna Ciocăneşti, finalistă în programul „Satele Culturale ale...
1 trimitere
DNA va relua cercetarea primarului Andriciuc în dosarul terenurilor de la...
0 trimiteri
SONDAJE
Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?
Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Pui la abur, cu hrișcă
Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește...
Citeşte