Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 ian 2016 - Anul XXI, nr. 10 (6123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bulz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai populară versiune rămâne cea mai simplă. Secretul reușitei nu este priceperea bucătarului în a rotunji și umple bulzul, ci calitatea brânzei folosite.

Avem nevoie de:

1 kg de mămăligă rece ( preferabil din ziua precedentă), 6 linguri brânză de oaie frământată, 6 lingurițe de unt rece

Preparare:

Mămăliga rece trebuie să fie curățată de coaja care s-a format la suprafață. Împărțim mămăliga în 6-10 bucăți, depinde cât de mari dorim să fie bulgării. Luăm fiecare bucată și o frământăm ca pe plastilină. Formăm o turtiță, punem în mijloc brânză sărată și puțin unt rece. Aducem marginile turtiței peste umplutură, astfel încât să sigilăm complet umplura într-un glob de mămăligă. După ce a fost format astfel, bulzul trebuie copt pe toate părțile, până se rumenește ușor, prinde o crustă crocantă și în interior brânza și untul se topesc. Se pot coace bulgării pe grătar, pe disc sau chiar direct pe jar, după preferință.

Bulzul se consumă cald, fie cu smântână deasupra, fie simplu, însoțit de o cană cu lapte acru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bulz.
 Vizualizări articol: 7009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bulz5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulz Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu brânză se face în multe variante, I se pot adăuga fel de fel de ”îmbunătățiri”, dar cea mai... Citeşte