Google
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
Tim-Group - Termopane
 
vineri, 29 ian 2016 - Anul XXI, nr. 23 (6136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5169 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2669 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
CAR Invatamant Falticeni
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Budinca de cartofi cu lămâie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special în Bucovina, unde este un desert simplu, de duminică, pentru mese în familie. Este simplu de făcut, foarte economică, iar îmbinarea aromei de cartof cu cea de coajă de lămâie, neobişnuită pentru bucătăria noastră tradiţională, este surprinzătoare, fină şi gustoasă.

Avem nevoie de:

1 kgcartofi (preferabil din cei făinoşi, cu coaja albă), 4 ouă, 2 linguri unt, 2 lămâi mari, 8-10 linguri zahăr (după preferinţă - cu 8 linguri iese mai acrişoară), 2 linguri cu vârf făină albă, 1 linguriţă praf de copt, 2 pliculeţe zahăr vanilat, puţină sare, margarină sau unt şi făină sau griş pentru tapetat o tavă de cca. 20/30 cm

Preparare:

Tava foarte curată şi uscată trebuie unsă generos şi tapetată cu făină sau cu griş sau îmbrăcată în hârtie de copt. Putem folosi şi o formă rotundă de tort cu diametru de 24 cm.
Curăţăm cartofii şi îi fierbem bine. Cât timp fierb cartofii, separăm albuşurile de gălbenuşuri, în vase diferite. Batem spumă tare albuşurile cu 6 linguri zahăr. Separat amestecăm gălbenuşurile cu vanilia, cam o linguriţă rasă de sare, 2 linguri zahăr, făina, praful de copt, coaja rasă şi zeama lămâilor. Cartofii fierţi se scurg foarte bine, apoi îi zdrobim fierbinţi, cu untul, până devin pastă. Se răcoresc până ajung la temperatura suportabilă mâinii, apoi amestecăm în ei gălbenuşurile cu arome, şi în final, cu grijă, cu mişcări largi de jos în sus, albuşurile spumă. Gustăm şi dacă dorim să fie mai dulce, adăugaţi încă 1-2 linguri zahăr. Punem compoziţia în tavă şi coacem la foc mediu cam o oră, în funcţie de cuptor, până prinde coajă aurie. Trebuie să fie închegată şi stabilă, dar la apăsare destul de moale, nu densă şi elastică precum un pandişpan. Răsturnăm cu grijă budinca, o lăsăm să se răcească perfect la temperatura camerei, îndepărtăm uşor hârtia de copt dacă am folosit aşa ceva, pudrăm cu zahăr pudră pentru un aspect plăcut şi tăiem. Are o consistenţă uşor cremoasă şi un gust foarte plăcut, chiar neaşteptat de bun. Se serveşte numai rece.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Budinca de cartofi cu lămâie.
 Vizualizări articol: 1659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Budinca de cartofi cu lămâie5.051

Iulius Mall - Concertul Primaverii
Vanzare Service Automate Cafea
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de cartofi cu lămâie Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special în Bucovina, unde este un desert simplu, de duminică, pentru mese în familie. Este simplu de făcut,... Citeşte