Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 ian 2016 - Anul XXI, nr. 6 (6119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Friganele dulci din pâine (french toast)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu, când am crescut, nu mai avem timp și am constatat că nici priceperea mamei și bunicii în ale bucătăriei nu le avem. Sunt o specialitate franțuzească, dar azi fac parte din bucătăria multor popoare iar la noi se folosesc curent ca desert rapid, de casă. Sunt ideale pentru micul dejun sau pentru un răsfăț de după-amiază cald și aromat...

Avem nevoie de:

Un ou, 2 felii de pâine cât mai veche, două linguri lapte, o lingură rasă zahăr pudră vanilat, puțină sare, o lingură de unt, o lingură ulei vegetal, zahăr tos sau pudră pentru ornat, opțional coajă de lămâie sau scorțișoară măcinată după gust

Preparare:

Cantitățile de mai sus sunt pentru o singură persoană, cu apetit mediu. Pentru pofticioșii care doresc porții mari sau pentru mai mulți meseni este necesară adaptarea rețetei la numărul de porții. Secretul reușitei este ca pâinea să fie veche, dar nu uscată complet. Dacă pâinea e prea proaspătă, vor ieși cleioase și se vor rupe ușor la prăjit.

Batem bine oul cu sarea, zahărul și laptele, adăugăm scorțișoara sau coaja rasă de lămâie. Încingem bine în tigaie neaderentă uleiul și untul. Trecem fiecare felie de pâine cu ambele părți prin amestecul de ou, de două ori, ca să se îmbibe bine. Punem imediat la prăjit în tigaia încinsă. Lăsăm 2 minute pe o parte sau până începe a se rumeni, apoi întoarcem și pe partea cealaltă și lăsăm să se prăjească. Scoatem friganelele rumene pe farfurie, le presărăm calde cu zahăr tos sau pudră după gust. Le servim calde, dar sunt bune și reci. De regulă, se servesc însoțite de sos de vanilie ori cacao, de dulceață ori de miere. Pot fi pregătite și în versiune sărată, dacă în amestecul de ou nu punem zahăr și scorțișoară, ci un pic mai multă sare și piper. În acest caz, imediat ce le-am scos fierbinți din tigaie, putem presăra pe ele cașcaval ras sau brânză sărată, care se va topi și le îmbrăca irezistibil. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Friganele dulci din pâine (french toast).
 Vizualizări articol: 8357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Friganele dulci din pâine (french toast)5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Friganele dulci din pâine (french toast) Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu, când am crescut, nu mai avem timp și am constatat că nici priceperea mamei și bunicii în ale bucătăriei nu le... Citeşte