Google
 
joi, 11 feb 2016 - Anul XXI, nr. 34 (6147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,55 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,187 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Urs de mămăligă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.

Avem nevoie de:

O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de burduf sau telemea sărată, jumătate de pachet de unt

Preparare:

Punem la fiert trei căni de apă cu puțină sare. Când clocotește, turnăm în ploaie, amestecand mereu, făina de porumb. Acoperim parțial și lăsăm să fiarbă 5 minute, amestecăm bine și mai lăsăm cel puțin 10 minute să fiarbă mămăliga. Trebuie să aibă o consistență medie în final și să fie bine fiartă când o dăm deoparte de pe sursa de căldură. Cât e încă foarte fierbinte și maleabilă, luăm cu lingura din ea și punem un strat cât mai uniform într-un castron de ceramică sau de porțelan gros, care păstrează bine căldura. Presărăm brânza mărunțită și cubulețe de unt iar deasupra acoperim, tot cu ajutorul lingurii, cu bucăți de mămăligă fierbinte. Astfel, untul și brânza se vor topi între straturile de mămăligă, pe care le vor lipi. Totul se păstrează la cald până la servire. Porțiile pot fi mai mici, pentru că preparatul este foarte sățios. Ursul de mămăligă îl putem servi țărănește, alături de ceapă zdrobită cu pumnul și sărată după preferință, sau îl putem prezenta la masă alături de smântână sau de căni cu lapte acru aflat la temperatura camerei. Pentru că este un preparat destul de gras, nu este recomandabil ca in timpul consumării ursului de mămăligă, ori imediat după aceea, să bem lichide reci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urs de mămăligă.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Urs de mămăligă4.552

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Urs de mămăligă Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și consistent.Avem nevoie de:O cană făină de porumb grișată, trei căni apă, o linguriță rasă sare, 200 g brânză de... Citeşte