Google
 
sâmbătă, 16 ian 2016 - Anul XXI, nr. 12 (6125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5552 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea mică…

Avem nevoie de:

1 kg de mere, puțină apă, 200 g zahăr, un praf de budincă de caramel, un vârf de cuțit scorțișoară măcinată, 500 g biscuiți cu târâțe sau de tip ”petit beurre” ( nu biscuiți tari, ci poroși)

Preparare:
Într-o tavă mai înaltă sau o formă de tort punem hârtie de copt, astfel încât să îmbrăcăm și pereții tăvii.Merele le curățăm și le radem, dar fără a le stoarce de zeamă. Le punem la călit cu 3/4 pahar cu apă rece și 200g zahăr. Cand e dizolvat zahărul și merele au lăsat multă zeamă, presărăm direct peste ele un  plic cu praf de budinca de caramel și un praf de scorțișoară. Amestecăm bine imediat și continuăm să fierbem până se leagă totul precum o smântână groasă. Amestecăm în tot acest timp, cu grijă să nu se prindă ( sau folosim o cratiță neaderentă, pentru mai multă siguranță). În tava tapetată cu hârtie punem repede un rând de biscuiți, unii lângă alții, ca să formeze un fel de foaie. Turnăm o treime din crema fierbinte peste ei și nivelăm, punem alt strat de biscuiți, din nou cremă și continuăm până la ultimul strat, care este numai de biscuiți. Apăsăm ușor cu palma peste toată suprafața și dăm la rece minim 4 ore. În acest timp ”foile” de biscuiți ar trebui să se înmoaie iar crema de mere se încheagă. Răsturnăm cu grijă prăjitura pe un platou, îndepărtăm hârtia, presărăm deasupra zahăr pudră amestecat cu puțină scorțișoară, pentru un aspect plăcut, apoi tăiem prăjitura în bucăți de dimensiunea dorită. Este printre cele mai reușite rețete bazate pe biscuiți iar prăjitura face parte dintre cele care devin mai gustoase după 24 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars.
 Vizualizări articol: 2597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea mică…Avem nevoie de:1 kg de mere, puțină apă, 200 g zahăr, un praf de budincă de caramel, un vârf de cuțit... Citeşte