Google
 
sâmbătă, 23 ian 2016 - Anul XXI, nr. 18 (6131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,525 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,1556 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Tășcuțe cu portocale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.

Avem nevoie de:

6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu smântână, 2 -3 portocale, 50 g zahăr, 2-3 pliculețe de zahăr vanilinat

Preparare:

Dacă nu suntem experți în clătite și nu reușim, de regulă, să le prăjim astfel încât să fie foarte subțiri și flexibile, este mai simplu să le cumpărăm din supermarket sau din cofetării. Încălzim puțin pachetul cu clătite în cuptorul cu microunde sau în cuptorul de la aragaz setat la temperatură redusă. Scopul este doar să redăm clătitelor flexibilitatea. Radem coaja unei portocale iar miezul îl curățăm de pielițe și îl tăiem în bucățele. Din alte 1-2 portocale tăiem 6 felii rotunde, groase de cel mult jumătate de centimetru. În fiecare felie facem, chiar în mijloc, tăieturi în cruciș, cu grijă să nu rupem și coaja. Amestecăm crema de brânză cu zahărul, zahărul vanilat și coaja de portocală. Punem pe fiecare foaie de clătită câteva bucățele de miez de portocală, iar deasupra 1-2 linguri din crema de brânză. Umplutura trebuie să fie chiar în mijloc. Ridicăm marginile clătitei în formă de tășcuță, le strângem la un loc, le putem fixa cu o scobitoare și le trecem cu grijă printr-o felie de portocală. Le așezăm pe platoul de servire și le presărăm, chiar înainte de a le prezenta la masă, cu puțin zahăr pudră. Se servesc numai reci. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tășcuțe cu portocale.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tășcuțe cu portocale3.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tășcuțe cu portocale Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.Avem nevoie de:6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu... Citeşte