Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Distribuţie

Primarul Lungu a împărţit pe confesiuni locurile din viitorul cimitir din Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava va începe, îndată ce vremea va permite, îngrădirea noului cimitir multiconfesional din cartierul Burdujeni din municipiul Suceava. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că stâlpii şi plasa necesare împrejmuirii sunt pregătite şi speră ca până la începutul lunii aprilie acţiunea să fie finalizată. Lungu a mai declarat că repartiţia celor 2.600 de locuri de veci între bisericile creştine din cartier şi între culte s-a făcut pe baza situaţiei de la Direcţia de Statistică, în funcţie de numărul de enoriaşi.

Astfel, cele mai multe locuri de veci revin bisericilor creştin ortodoxe: 1.027 de locuri vor fi date în administrarea Bisericii ”Sfântul Andrei”, cea mai mare din cartierul Burdujeni;  Biserica ”Acoperământul Maicii Domnului” are repartizate 364 de locuri, Biserica ”Vasile cel Mare” - 317 locuri, Biserica ”Izvorul Tămăduirii” - 320 de locuri şi Biserica ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” - 247 de locuri.

Biserica Apostolică are repartizate 169 de locuri, Biserica Adventistă de ziua a şaptea – 73 de locuri, Biserica Betel – 53 de locuri, Biserica Baptistă Betania - 30 de locuri.

 

Investiţia este de aproape 2,4 milioane de lei

Primarul Ion Lungu a afirmat că, dacă va mai fi primar şi în mandatul 2016-2020, trebuie continuată amenajarea de noi cimitire în municipiul Suceava pentru că cele pe care le avem nu sunt suficiente. ”Avem cimitirul nou Pacea, cimitir la Iţcani, la Burdujeni acum, dar rămân două cartiere mari, Obcini şi George Enescu, destul de departe de cimitirul Pacea şi trebuie să găsim o soluţie să amenajăm cimitire. Chiar dacă de multe ori se fac ironii pe această temă, este un lucru foarte important. Nu ne dorim să ajungem în situaţia să nu avem locuri de înhumare”, a afirmat Lungu.

Noul cimitir din Burdujeni este amplasat pe Dealul Mănăstirii. Conform proiectului,  suprafaţa este de 28.874 de metri pătraţi şi va fi amenajat cu o investiţie în valoare totală de 2.369.560 de lei, inclusiv TVA: 2.600 locuri de înhumare, alei pietonale şi carosabile, platformă ecologică pentru colectarea deşeurilor, sistem de alimentare cu apă şi canalizare,  iluminat public, mobilier urban, punct de control şi supraveghere, prăznicar, piaţetă pentru ceremonii şi o parcare pentru autovehicule. Administrarea spaţiilor din cimitir va reveni în totalitate cultelor cărora le-au fost repartizate locuri.

Termenul de finalizare a investiţiei de aproape 2,4 milioane de lei, aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 27 august 2015, este de 24 de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Lungu a împărţit pe confesiuni locurile din viitorul cimitir din Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Primarul Lungu a împărţit pe confesiuni locurile din viitorul cimitir din Burdujeni1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(25 feb 2016, 14:16:57
Spre vesnica pomenire sa se gaseasca oile cu oile si caprele cu caprele , ratele cu ratele si porcii cu porcii , sa nu ne amestecam asa chiar daca mare e gradina ta Doamne, si nu are rost sa ne intalnim prin ea !!!

STOP , unde ii odihnim pe atei?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte