Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2016 - Anul XXI, nr. 4 (6117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9773 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7033 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Frecăței (sau răzălăi)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în lapte și îndulciți, fie fierți direct în supa de găină sau în sosul unei tocane rustice. Se pot și usca, asemeni oricăror tăieței de casă, și păstra în loc uscat și rece, în vas etanș, pentru utilizare ulterioară. Pentru că sunt paste cu ou, este recomandabil să nu fie păstrați, totuși, mai mult de o săptămână după uscare.

Avem nevoie de:

2 ouă foarte proaspete, un vârf de cuțit de sare, 220-250 g făină din grâu dur sau făină de panificație în care am adăugat 2 linguri de griş fin

Preparare:

Punem 220 g făină pe o planșetă, presărăm sarea, facem o gropiță în mijloc și spargem în ea ouăle. Începem să amestecăm din mijloc spre margini, fără a adăuga apă, doar oul cu făina. Trebuie să rezulte o bilă de aluat tare, atât de tare cât să se poată rade prin răzătoarea mare, precum cașcavalul. Dacă nu este destul de consistent aluatul, mai adăugăm făină și frământăm bine. Lăsăm aluatul 10 minute acoperit, apoi îl radem prin răzătoare, pe un șervet curat pe care am presărat făină albă. Din când în când mai presărăm făină peste ei și îi răsfirăm, să nu se lipească în boțuri. Dacă în timpul răzuirii observăm că bila de aluat devine oarecum cleioasă, dăm acea parte prin făină și continuăm să radem. La final răsfirăm bine frecățeii prin făina de pe șervet, îi lăsăm jumătate de oră să se zvânte, apoi îi scuturăm într-o sită, ca să eliminăm excesul de făină. Îi fierbem direct în supă sau în lapte îndulcit, la foc mic, 10 minute, amestecând ca să nu se prindă. Supa sau laptele se vor îngroșa ușor, iar preparatul final va avea un plus de savoare de la pastele proaspete. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frecăței (sau răzălăi).
 Vizualizări articol: 10023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Frecăței (sau răzălăi)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Frecăței (sau răzălăi) Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie. Frecățeii sunt niște simple paste făinoase cu ou, făcute acasă, fără mari eforturi, și se pot consuma fie fierți în... Citeşte