Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2016 - Anul XXI, nr. 25 (6138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia mediteraneană, arabă, asiatică și indiană. Când nu dispunem de lămâi conservate pentru a face, de pildă, o rafinată rețetă marocană, putem recurge la o versiune mai simplă, foarte rapidă și mai ”fresh”: puiul grecesc cu lămâie, un preparat cuceritor de la prima degustare.

Avem nevoie de:

6 pulpe de pui întregi sau 6 jumătăți de piept de pui fără os, 3 linguri unt gras ( nu margarină), 5 linguri vin alb sec, o ceșcuță mare de cafea cu supă de pui sau apă caldă, 3-4 căței mici de usturoi zdrobiți, o legătură de pătrunjel verde tocat, 2 lămâi, sare și piper alb după gust, o cană cu măsline, opțional: 3-4 linguri capere conservate și o linguriță amidon.

Preparare:

Cantitățile din rețetă sunt pentru 6 persoane care preferă porții consistente. Spălăm carnea, o zvântăm și o presărăm cu sare și piper. Încingem untul într-o tigaie și rumenim ușor bucățile de pui pe toate părțile. Dacă nu suportăm untul, îl putem înlocui cu ulei de măsline, dar gustul nu va fi același.  Scoatem carnea separat și în untul rămas punem usturoiul tocat la prăjit, la foc mic. Usturoiul nu trebuie să se rumenească, pentru că poate deveni amar. Stingem cu vinul, lăsăm să dea în clocot cât să dispară mirosul de alcool, apoi adăugăm și supa sau apa și lăsăm să fiarbă lent până scade la jumătate. Adăugăm zeama unei lămâi și jumătate din pătrunjelul tocat, precum și sare, dacă e necesar. Între timp tăiem cealaltă lămâie în felii. Punem în tigaia cu sos bucățile de pui iar deasupra lor presărăm capere, măsline și feliile de lămâie. Punem capac tigăii și fierbem la foc mic pentru 15-20 de minute. Dacă sosul nu a scăzut prea mult și îl dorim mai consistent, la final dizolvăm amidonul cu 2-3 linguri de apă, îl turnăm în sosul clocotit, amestecăm repede și mai dăm într-un clocot. Potrivim gustul cu sare și piper și servim preparatul cald, cu pătrunjel verde deaupra, eventual alături de orez fiert ( punem sare, piper și puțin ghimbir la fiert cu orezul, pentru o asortare perfectă). Este un preparat gustos, ușor și se pregătește în cel mult 30-40 de minute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească).
 Vizualizări articol: 6894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească) Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia mediteraneană, arabă, asiatică și indiană. Când nu dispunem de lămâi conservate pentru a face, de pildă, o... Citeşte