Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi întreceri masculine cu băuturi foarte tari, precum tequila. Secretul refacerii după abuzul de alcool în Mexic se pare că este tot o băutură, uşor ciudată după gustul nostru, foarte picantă, dar care este, paradoxal, răcoritoare, reconfortantă şi face mahmureala să dispară ca prin farmec în câteva minute.
Avem nevoie de:
4 lămâi ( sucul lor), o bucată de limetă, o linguriţă sos iute Tabasco ( sau un vârf de linguriţă de boia iute ori fulgi de ardei iuţi), 2-3 linguri Sos Worchestershire, piper, sare, cuburi de gheaţă, o bere la 500 ml ( preferabil brună sau nefiltrată)
Preparare:
Umezim marginea unei halbe cu bucata de limetă şi o presăm într-o grămăjoară de sare, pentru ca sarea să se lipească. Turnăm zeama de lămâie cu grijă, fără să atingem partea cu sare. Punem cuburi de gheaţă în halbă şi bucata de limetă cu care am umezit halba. Presărăm puţin piper măcinat proaspăt peste gheaţă. Turnăm sosul englezesc şi sosul de ardei iute sau fulgii de ardei, iar deasupra turnăm berea. Lăsăm să stea la macerat 10 minute şi savurăm în înghiţituri mici minunea rece şi picantă care ”ia cu mâna” toate simptomele neplăcute ale mahmurelii şi conferă imediat bună dispoziţie şi relaxare.