Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 ian 2016 - Anul XXI, nr. 3 (6116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cremă catalană – versiune dietetică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar mult mai ușoară, se poate pregăti cu ajutorul cremei de vanilie obișnuite.

Avem nevoie de:

500 ml lapte ( poate fi și degresat), 1 plic cu praf de budincă de vanilie, 3 linguri zahăr obișnuit, 2 linguri zahăr brun, coaja de la jumătate de lămâie, puțină coajă de portocală, jumătate de linguriță de scorțișoară, opțional un gălbenuș de ou și o păstaie de vanilie.

Preparare:

Punem laptele la fiert cu coaja de portocală, de lămâie și scorțișoara. Dacă folosim păstaie de vanilie, care îi va da preparatului o aromă incredibil de fină, despicăm păstaia pe lung, răzuim micile semințe negre din interior și punem la fiert în lapte atât păstaia, cât și miezul ei negru. După ce a clocotit laptele, îl strecurăm să îl lăsăm să se răcorească. Amestecăm separat praful de budincă, 3 linguri de zahăr și 4-5 linguri din laptele devenit rece. Dacă folosim și gălbenuș de ou ( pentru un gust cât mai apropiat de cel original), adăugăm și gălbenușul în amestecul cu budinca. Punem din nou laptele la foc mediu și când dă în clocot turnăm amestecul de budincă, amestecăm repede și reducem focul la minim. Amestecăm mereu până se îngroașă crema ca o smântână. Turnăm crema în castronașe ori ceșcuțe din ceramică mai groasă sau în mici forme de sticlă termorezistentă. Lăsăm crema să se răcească complet și să formeze la suprafață o peliculă, apoi presărăm pe fiecare porție zahăr brun din belșug. Cei ce nu preferă aroma zahărului ars se pot opri la această etapă, crema va fi oricum gustoasă iar zahărul brun are el însuși ușor gust de caramel. Dacă vrem să intensificăm acest gust, imediat ce am presărat zahărul îl ardem superficial, fie cu arzătorul de bucătărie special, fie prin plasarea ceștilor cu cremă, într-o tavă cu puțină apă, în cuptorul cu funcția gril activată. Trebuie doar să se rumenească un pic zahărul, nu să fiarbă crema și să se topească. O altă soluție de compromis pentru cei ce nu se descurcă prea bine la caramelizat zahărul este să punem la final pe crema rece, peste zahărul brun, câte o linguriță de sirop de caramel din comerț, lăsat să curgă în firicele estetice. Crema se servește rece. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cremă catalană – versiune dietetică.
 Vizualizări articol: 7492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cremă catalană – versiune dietetică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă catalană – versiune dietetică În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu zahăr caramelizat desupra. Pentru persoanele care preferă o dietă fără ou, o versiune asemănătoare a preparatului, dar... Citeşte