Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2016 - Anul XXI, nr. 46 (6159)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ

Peste 6.000 de elevi au corigenţe în catalog în primul semestru al anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 6.000 de elevi suceveni nu au reuşit să obţină note de trecere pentru toate disciplinele din catalog, în primul semestru al acestui an şcolar.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a întocmit bilanţul pentru prima parte a anului şcolar 2015-2016, un bilanţ ruşinos pentru mii de elevi. Potrivit centralizării, 2.688 de şcolari au corigenţă la o disciplină, 1.519 elevi au rămas corigenţi la două discipline, 717 elevi – trei discipline, 418 elevi – patru discipline, 342 de elevi - mai mult de patru discipline.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au întocmit statistica pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal – zi, teoretic şi vocaţional, fără a aduce în discuţie liceenii de la profilul tehnic, care îngroaşă serios rândul nepromovaţilor.

„Procentul elevilor corigenți la sfârșitul semestrului I al anului școlar 2015-2016 la învățământul primar, gimnazial și liceal – zi (teoretic și vocațional) este de 7,32%”, a precizat insp. Cezar Anuţei, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul IŞJ Suceava.

De cealaltă parte, statisticile instituţiei numără 35.525 de elevi care la finele semestrului I au avut în carnetul de note doar medii de 9 şi 10. La învățământul primar s-au acordat 20.755 de medii de Foarte bine, la învățământul gimnazial – 10.117 elevi au medii între 9 şi 10, iar la învățământul liceal – zi (teoretic și vocațional) sunt4.653.

 

534 de elevi cu note sub 7 la purtare

Cezar Anuţei a mai precizat că în prima parte a acestui an şcolar 534 de elevi au avut nota scăzută la purtare sub 7, marea majoritate din cauza numărului mare de absenţe acumulat. La învățământul primar, 23 de elevi au avut nota scăzută la purtare, la învățământul gimnazial – 406, la învățământul liceal – zi - 105.

„Motivele scăderii notei sub 7 la purtare sunt numărul mare de absențe - majoritatea cazurilor (71%) şi abateri disciplinare, conform ROFUIP (n.r. Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar)(29%)”, a explicat Anuţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.000 de elevi au corigenţe în catalog în primul semestru al anului şcolar.
 Vizualizări articol: 3671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 6.000 de elevi au corigenţe în catalog în primul semestru al anului şcolar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este corect ? trimis de
(25 feb 2016, 18:21:59
Acum ne punem întrebarea,din ce cauză se întâmplă toate acestea ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui la abur, cu hrișcă Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la gluten sau de cei ce țin diete drastice – cu acordul medicului, desigur. Mâncarea delicioasă se pregătește... Citeşte