Google
Toyota Suceava
 
miercuri, 3 feb 2016 - Anul XXI, nr. 27 (6140)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5496 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0533 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Sangria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la petrecerile oferite rudelor din țară de românii care lucrează în străinătate. Se găsește în ultima vreme și în oferta unor producători români de vinuri, dar pregătită acasă are o notă de prospețime în plus. Este, în esență, un amestec de vin roșu, băutură alcoolică tare, suc de fructe și fructe proaspete, uneori diluat cu sifon sau suc carbogazos amărui. Există nenumărate variante ale acestei rețete, în funcție și de anotimp.

Avem nevoie de:

750 ml vin roșu sec, jumătate de cană vinars sau brandy de calitate, jumătate de cană de lichior de portocale, sucul unei lămâi foarte coapte, jumătate de cană suc de portocale, o lămâie, o portocală, o limetă, un pumn de vișine din vișinată sau cireșe proaspete, 200 g zahăr alb, opțional 500 ml suc carbogazos amărui și cuburi de gheață

Preparare:

Dizolvăm zahărul în vin, într-un vas mare. Adăugăm restul lichidelor și amestecăm bine. Toate fructele le spălăm, le tăiem felii, fără a le curăța de coajă și le adăugăm în vasul cu vin. Mutăm tot amestecul într-o carafă, o acoperim cu un șervet sau cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru cel puțin 6 ore, pentru ca toate aromele să se combine. Proaspăt preparată, fără acest timp de așteptare, nu are nici un farmec, pare un preparat din care lipsește ceva, dar după ce totul s-a macerat la rece, este o băutură plăcută, care relazează și energizează în același timp, într-un mod neașteptat. Se servește rece, turnată din carafă, eventual peste cuburi de gheață ( mai ales vara). Pentru un gust și mai bun, putem face cuburile de gheață din sucul amărui pe care l-am adăugat în băutură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sangria.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sangria5.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sangria Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la petrecerile oferite rudelor din țară de românii care lucrează în străinătate. Se găsește în ultima vreme și... Citeşte