Google
 
sâmbătă, 13 feb 2016 - Anul XXI, nr. 36 (6149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,599 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,8912 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Gogoși pripite cu mere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.

Avem nevoie de:

2 ouă, un pahar de iaurt ( sau sana, sau lapte dulce), 10-12 linguri făină, 1 linguriță cu vârf de bicarbonat de sodiu alimentar, 5 linguri zahăr, 2 mere mari, 2-3 pliculețe de zahăr vanilat, un vârf de cuțit de sare, o linguriță rasă cu scorțișoară măcinată fin, 500 ml ulei pentru prăjit ( de floarea-soarelui sau palmier), zahăr pudră pentru decor

Preparare:

Radem merele prin răzătoarea cu ochiuri rotunde mari. Le putem rade cu sau fără coajă și nu trebuie să le scurgem de zeamă. Batem ouăle cu zahărul, sarea și iaurtul, adăugăm făina, aromele, bicarbonatul stins și merele rase. Amestecăm bine și lăsăm să se odihnească 10 minute. Aluatul trebuie să curgă greu din lingură în final. Încingem uleiul și punem cu lingura din aluat, direct în uleiul încins, gogoșele cât o prună. Vor crește imediat și vor avea unele ”codițe” nu foarte estetice, dar le vom elimina la final. Se rumenesc gogoșile în serii, se scot cu spumiera și se lasă să se răcorească. Când s-au răcit cât să se poată lua cu mâna, rupem cu grijă ”codițele” și presărăm zahăr pudră din belșug pe grămada de gogoși. Dacă nu iubim zahărul pudră, le putem tăvăli prin zahăr tos. Sunt bune călduțe sau reci și se pot servi cu lapte, ceai sau cafea. Dacă le facem mai mari, le putem tăia în două când s-au răcit complet, pentru a le servi unse cu gem acrișor, la micul dejun. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gogoși pripite cu mere.
 Vizualizări articol: 2720 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Gogoși pripite cu mere3.052

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gogoși pripite cu mere Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelor gogoși dospite iar întreaga operațiune de preparare durează mai puțin de o oră.Avem nevoie de:2 ouă, un pahar... Citeşte