Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Putin l-a invitat pe Băsescu la Moscova, Băsescu i-a mulţumit pentru participarea la summit

Vineri, 4 Aprilie 2008 (13:34:56)

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul său rus Vladimir Putin s-au întâlnit, vineri, liderul de la Kremlin invitându-l pe şeful statului român la Moscova, iar acesta, la rândul său, mulţumindu-i pentru prezenţa la summit-ul NATO de la Bucureşti.
  Băsescu i-a mulţumit lui Putin că a acdeptat invitaţia de a participa la summit-ul NATO de la Bucureşti, iar Vladimir Putin, la rândul său, a lăudat modul de organizare a evenimentului şi a reiterat invitaţia adresată acestuia de a face o vizită la Moscova.

Putin a mai spus că, după vizita lui Traian Băsescu în Rusia, în 2005, a existat o îmbunătăţire a relaţiilor economice dintre cele două ţări, potrivit preşedintelui rus, acestea ajungând la circa 5 miliarde de dolari.

Preşedintele Putin a ţinut să mulţumească pentru ospitalitate şi a remintit, referindu-se la relaţia bilaterală, că, în octombrie se împlinesc 130 de ani de la debutul acestei relaţii.

După aceste declaraţii, discuţiile dintre cei doi şefi de stat au continuat, în absenţa presei.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a sosit, joi seară, la 20 30, pe Aeroportul Henri Coandă, fiind întâmpinat de către ministrul de Externe Adrian Cioroianu.

În cursul serii, Vladimir Putin a participat, la Hilton, la dineul oferit participanţilor la summit-ul NATO. Liderul rus a fost întâmpinat de către preşedintele Traian Băsescu. La coborârea din maşină, Putin a făcut câţiva paşi către intrarea în hotel, fiind aşteptat de şeful statului român, care i s-a adresat în limba engleză, urându-i bun venit şi spunându-i că prezenţa sa la Bucureşti este o plăcere.

Printre invitaţii la dineu s-au mai aflat preşedintele SUA George W. Bush, secretarul de stat american Condolezza Rice, secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Gordon Brown.

De altfel, Traian Băsescu, George W. Bush, Vladimir Putin, Jaap de Hoop Scheffer şi Ban Ki-moon au stat la aceeaşi masă.

Vizita lui Vladimir Putin la Bucureşti este prima a unui şef de stat rus în România după 1990.

Vineri, liderul rus a participat la Consiliul NATO-Rusia.

Participarea sa la summit a fost incertă până în ultimul moment, deşi, în urmă cu aproape o lună la NATO s-a primit confirmarea prezenţei sale la Bucureşti.

La summitul Alianţei de la Riga, din 2006, Vladimir Putin şi-a contramandat sosirea în ultimul moment, invocând probleme "organizaţionale", după cum declara un reprezentant al Kremlinului.

Mandatul prezidenţial al lui Putin se încheie în luna mai, când va fi preluat de către Dmitri Medvedev. După summit, Putin are programată o întrevedere la Soci cu omologul său american George W. Bush.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Putin l-a invitat pe Băsescu la Moscova, Băsescu i-a mulţumit pentru participarea la summit.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Putin l-a invitat pe Băsescu la Moscova, Băsescu i-a mulţumit pentru participarea la summit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei