Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Germania, considerată lider în Europa, iar Angela Merkel, cea mai influentă personalitate

Vineri, 4 Aprilie 2008 (13:41:08)

 Germania este considerată lider în Europa, iar cancelarul Angela Merkel este percepută drept personalitatea cea mai influentă de pe continent, cu mult înaintea liderului francez Nicolas Sarkozy, potrivit unui sondaj realizat în şase state şi dat publicităţii vineri, relatează AFP.
  În cele cinci ţări europene luate în considerare, Germania se clasează prima în ceea ce priveşte influenţa (pentru 68 la sută dintre cei chestionaţi în Franţa, 57 la sută în Spania, 57 la sută în Germania), potrivit sondajului realizat de Institutul Harris Interactive, difuzat de canalul internaţional de televizune France 24 şi International Herald Tribune.

Majoritatea americanilor (63 la sută) consideră în schimb că Marea Britanie este acualul lider al Europei.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de circa 6.000 de persoane din Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania şi Statele Unite, între 27 februarie şi 6 martie 2008.

Britanicii şi italienii plasează Marea Britanie imediat în urma Germaniei, în timp ce francezii şi germanii plasează Franţa pe poziţia a doua. Germania este menţionată de europeni cel mai adesea şi în ceea ce priveşte ţara care va avea cea mai mare influenţă asupra restului Europei şi în următorii zece ani.

Întrebaţi care este personalitatea cea mai influentă, europenii o plasează pe Angela Merkel cu mult înaintea lui Nicolas Sarkozy, inclusiv în Franţa (38 la sută dintre francezi faţă de 18 la sută).

Americanii îl desemnează pe Gordon Brown pe prima poziţie cu 23 la sută, urmat de Nicolas Sarkozy (nouă la sută) şi Angela Merkel (opt la sută).

La întrebarea, "Dacă ar trebui să votaţi astăzi pentru un preşedinte al Europei, pe cine aţi alege?", Angela Merkel a obţinut cele mai multe sufragii. Numai americanii şi britanicii l-ar alege în primul rând pe Tony Blair. Francezii au optat în primul rând pentru fostul preşedinte al Comisiei Europene Jacques Delors.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Germania, considerată lider în Europa, iar Angela Merkel, cea mai influentă personalitate.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Germania, considerată lider în Europa, iar Angela Merkel, cea mai influentă personalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei