Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ideea de a bea zilnic minim opt pahare de apă este un mit

O echipă de cercetători din Statele Unite, din care face parte şi un specialist urolog român, a catalogat drept mit ideea de a consuma zilnic mari cantităţi de apă, indicând că nici măcar nu se ştie de unde a apărut această recomandare, informează telegraph.co.uk.

Medicii Dan Negoianu şi Stanley Goldfarb, de la secţia de urologie a Universităţii din Pennsylvania, au trecut în revistă mai multe studii asupra recomandării de a bea zilnic minim opt pahare de apă (1,55 l de apă) pentru a elimina toxinele din corp, a preveni creşterea greutăţii şi a îmbunătăţi aspectul pielii.

Autorii acestui studiu, publicat în Journal of the American Society of Nephrology, spun că nu există probe concrete care să demonstreze că un consum zilnic mare de apă este benefic pentru sănătate. "Într-adevăr, este neclar de unde a apărut această recomandare", spun cercetătorii, care adaugă că doar persoanele care trăiesc în zone cu climă caldă şi uscată sau atleţii ar trebui să mărească numărul de pahare de apă consumată zilnic.

 

Fără beneficii concrete.

Unele studii sugerează că un consum mare de apă ajută organismul să elimine sărurile şi ureea. Însă nici un studiu nu a scos la iveală vreun beneficiu concret al creşterii consumului de apă.

Negoianu şi Goldfarb au mai analizat ideea potrivit căreia un consum mai mare de apă reduce pofta de mâncare şi contribuie la apariţia saţietăţii şi spun că probele sunt neconcludente.

Specialiştii spun că nu s-au efectuat studii clinice corecte care să măsoare efectele cantităţii de apă consumată asupra menţinerii greutăţii corporale.

Unii cercetători spun că persoanele care nu beau suficientă apă suferă de migrene, însă studiile asupra acestei asocieri sunt, de asemenea, neconcludente. Un singur studiu clinic a fost efectuat asupra acestei asocieri, însă rezultatele nu au fost semnificative din punct de vedere statistic.

De asemenea, apa a fost declarată elixir pentru îmbunătăţirea aspectului pielii. Autorii spun că deşi deshidratarea poate scădea fermitatea pielii, niciun studiu clinic nu a demonstrat că un consum crescut de apă poate îmbunătăţi aspectul acesteia.

Studiile analizate de Negoianu şi Goldfarb nu au scos la iveală vreun beneficiu clar al consumului crescut de apă, însă nu există probe care să ateste nici lipsa de beneficii.

În medie, corpul consumă zilnic între 1 şi 1,5 litri de apă şi o cantitate mai mare în perioadele cu temperaturi mari sau când se practică un sport. Pierderea lichidelor din organism trebuie completată, însă nu este necesar să se bea aceeaşi cantitate de apă, pentru că şi alimentele conţin acest element.

Un consum prea mare de apă poate strica echilibrul sărurilor din organism, provocând apariţia "intoxicaţiei cu apă", care poate fi fatală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ideea de a bea zilnic minim opt pahare de apă este un mit.
 Vizualizări articol: 2198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Ideea de a bea zilnic minim opt pahare de apă este un mit4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "intoxicatie cu apa" trimis de
( 4 apr 2008, 13:29:48
adica....inecat.

90 % din medicina (in special cea de interne) este....bajbaiala !!!

dar datorita faptului ca e una din putinele ...ramuri ale economiei in care te poti....instari , are sa triumfeze inca ....multi ani .
2.   Tat esti ma-ta trimis de
( 4 apr 2008, 17:55:12
Totusi fa-ti un control.
3.   Baliverne trimis de
( 5 apr 2008, 09:15:17
un singur lucru e cert , daca beau apa zilnic cel putin un litru ma simt mai bine
4.   AQUA DOLCE,AQUA SARA trimis de
( 5 apr 2008, 14:21:46
Este foarte adevarat ca o mare parte din "doftorii" nostri au terminat o facultate,ptr a se imbogati.Mita si peschesurile sunt la moda printre doctori.Daca o sa observati,acesti doctori au niste buzunare la halate de iti incape capul.Deci sunt pregatiti si saliveaza dupa mita.Incompetenta unora din breasla medicilor s-a dovedit destul de des,dar din nefericire ptr noi,"ii judeca" Colegiul Medicilor",adica alti primitori de cadouri si bani.Juramantul lui HIPOCRATE ptr ei,este un fel de slogan.Aprox 2 l de apa consumata,nu te ajuta probabil,dar nici nu strica.Alcoolul cred ca da,strica.Cercetatorii oameni fiind,isi dau cu parerea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei