Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


O taxă fiscală, numai pentru barosani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mi-ar plăcea să lucrez în Ministerul Finanţelor şi cred că m-aş face în scurt timp foarte util. Aş aduce, în mod sigur, un plus de creativitate acestei rezervaţii pragmatice, scoţând fiscalitatea română de sub semnul degradant al lipsei de inventivitate.

Pentru atragerea unor venituri suplimentare la buget, aş lucra, de pildă, la proiectul unui impozit de-un cert impact popular. Mă refer la T.A.A. (Taxa pe Amantă Adăugată), pe care ar urma s-o achite bărbaţii ţării noastre, în principal bărbaţii de lux – politicieni, biznismeni, sportsmeni şi alte vipuri. Concret, cei care deţin şi întrebuinţează una sau mai multe amante – în plus faţă de cea ştiută, înmatriculată semioficial – vor achita la bugetul ţării un impozit corespunzător. Bineînţeles, nivelul taxei pe amanta adăugată va fi diferenţiat în funcţie de capacitatea cilindrică a amantei, în funcţie de anul ei de fabricaţiei, dar şi în funcţie de culoare ori de cât de decapotabilă este. Se mai înţelege că modelele de amante oxigenate sau roşcate-metalizate vor fi considerate de lux şi, prin urmare, vor fi taxate suplimentar.

Cel care este deţinătorul unui parc de amante să plătească mai mult, cum e şi normal într-un stat cu o fiscalitate sănătoasă! Nu se poate ca evazionişti stricaţi precum Dan Chişu, Petrache Imre, Mutu, Vosganian sau Old Ţiriac să-şi piloteze tipesele pe asfaltul statului, iar statul să asiste tâmp la înlănţuirile lor, mulţumindu-se cu statutul uşor degradant de voyeur.

Desigur, ar mai fi în lucru şi varianta de plată a Taxei pe Nevasta Adăugată (TNA), pentru că e intolerabil ca unul ca Tăriceanu sau Cataramă, ajunşi la „n”-a consoartă, să se bucure de aceeaşi fiscalitate ca badea Gheorghe, care a îmbătrânit lângă ţaţa Aneta, deşi în sat mai avea şi alte tentaţii.

Se înţelege că şi femeile mai performante vor trebui să achite statului T.A.A., care în acest caz va deveni Taxa pe Amant Adăugat. Pentru că sunt un  gentleman fiscal, nu voi propune ca personalităţi precum missurile Gyorffy, Păsărin sau Nicoleta Luciu să-şi plătească şi dările cuvenite pentru anii precedenţi, fiindcă asta ar însemna ca săracele să intre în imposibilitate de plată şi să le fie arborat steagul negru al falimentului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O taxă fiscală, numai pentru barosani.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O taxă fiscală, numai pentru barosani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei