Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: Stolojan nu a avut niciodată un loc al lui în PNL, a fost un corp străin

Vineri, 4 Aprilie 2008 (18:45:17)


Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, declară că Theodor Stolojan nu a avut niciodată un loc al lui în PNL, a fost "un corp străin" şi este normal ca acesta să se regăsească acum în "partidul populiştilor", alături de "combinagiul" Valeriu Stoica, cel care l-a impus în PNL. 
  Olteanu susţine, într-o declaraţie de presă remisă, vineri, MEDIAFAX, că Theodor Stolojan are dreptate atunci când afirmă că cei care conduc astăzi PNL nu corespund cu viziunea sa.

"În sfârşit, este sincer. Întotdeauna s-a luptat împotriva viziunii liberale: atunci când era activist comunist şi se ocupa de relaţiile României cu guverne şi cu firme dubioase din diverse ţări, atunci când a fost singurul prim-ministru care a îndrăznit să fure valuta românilor, atunci când, într-un mandat de 15 luni de prim-ministru, a blocat reformele democratice pentru a-şi face popularitate, atunci când a plecat din postul de prim-ministru cu o lună şi jumătate înainte de terminarea mandatului şi a lăsat România fără premier pentru o slujba de hârţogar la Washington, atunci când i-a făcut campanie lui Ion Iliescu în 1996 împotriva forţelor democrate care doreau democratizarea României, atunci când din a doua poziţie în PNL şi apoi din prima a încercat în perioada 2000-2003 să impună partidul să guverneze alături de PSD, atunci când în 2004 ca preşedinte al PNL încă sănătos s-a opus din răsputeri tuturor elementelor reformatoare ale Alianţei, inclusiv cotei unice de impozitare pentru care ne invidiază astăzi George Bush şi atunci cand s-a opus continuării privatizării", afirmă Olteanu.

El susţine că, de aceea, Stolojan nu a avut niciodată un loc al lui în PNL, a fost "un corp străin" şi este normal să se regăsească acum în partidul populiştilor din România, alături de "combinagiul" Valeriu Stoica, cel care l-a impus în PNL.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Arad, că PNL şi PSD ar trebui să-şi transparentizeze relaţia de colaborare, care "nu mai este un secret pentru nimeni". "Din păcate, PNL, care guvernează astăzi numai datorită sprijinului acordat de PSD, continuă să aibă această colaborare netransparentă cu PSD. Nu avem un protocol de colaborare între cele două formaţiuni politice, care să ne arate clar ce obiective îşi propun, aşa cum a avut Alianţa D.A. Există o guvernare a PNL susţinută de PSD pe înţelegeri punctuale, fie înţelegeri de afaceri, fie de alocare a resurselor cu predilecţie către primarii din cele două partide", a declarat Stolojan.

Întrebat în ce condiţii ar mai colabora cu PNL, Stolojan a răspuns că acest lucru este posibil numai dacă liberalii nu vor mai fi conduşi de echipa actuală.

"Echipa actuală are o singură viziune: un partid de opt – zece la sută, care nu trebuie să muncească prea mult în teritoriu, dar care trebuie neapărat să participe la orice guvernare, negociind voturile primite de la cetăţeni", a afirmat prim-vicepreşedintele PDL.

Stolojan a mai spus că PNL "trebuie să iasă din captivitatea grupării Patriciu-Tăriceanu", ca să se poată pune problema unei colaborări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: Stolojan nu a avut niciodată un loc al lui în PNL, a fost un corp străin.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: Stolojan nu a avut niciodată un loc al lui în PNL, a fost un corp străin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei