Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: Pensiile s-ar putea mări la sfârşitul anului dacă excedentul bugetar se menţine

Vineri, 4 Aprilie 2008 (20:08:46)

Pensiile s-ar putea mări în noiembrie sau decembrie 2008 în cazul în care excedentul la bugetul asigurărilor sociale s-ar menţine, acesta ridicându-se în prezent la circa 83 de milioane de euro, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Deva, ministrul Muncii, Paul Păcuraru.
  Păcuraru a declarat că punctul de pensie ar putea să crească, din noiembrie sau decembrie, de la 581 de lei la 740-760 de lei, în funcţie de nivelul salariului mediu brut pe economie în 2009, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Există, în momentul de faţă, elemente pentru mărirea pensiilor, în sensul că excendentul la bugetul asigurărilor sociale în data de 31 martie se apropie de 83 de milioane de euro. Dacă în acest an vom merge în acest ritm, sigur vom termina în excedent", a spus Păcuraru.

El a atras însă atenţia că în lunile următoare vor trebui deduse contribuţiile de doi la sută pentru pilonul doi, pentru pensiile administrate privat, astfel că veniturile vor scădea şi a spus că este posibil ca şi excendentul să se aplatizeze. Păcuraru a adăugat că din luna decembrie va trebui introdusă şi reducerea contribuţiilor pe care le plătesc angajatorii, cu 1,5 procente, conform programului de guvernare.

"Cu toate acestea, cred că există elemente care să ne permită să credem că, în ciuda acestor restricţii, vom termina anul în excendent, care să ne permită să ne gândim dacă nu cumva putem, ca şi în anii trecuţi, să venim în avans cu majorarea pensiilor pentru 2009. Avansul poate fi în noiembrie sau decembrie, în funcţie de nivelul excendentului", a declarat ministrul Muncii.

Paul Păcuraru a spus că la finalul semestrului întâi al acestui an se va şti cu siguranţă dacă se vor mări pensiile.

"Vom avea informaţii precis definite după semestrul întâi, pentru că execuţia bugetară pe un trimistru îţi permite deja o aproximare mult mai riguroasă asupra execuţiei bugetului pe tot anul", a afirmat Păcuraru.

Potrivit acestuia, punctul de pensie ar urma să crescă de la 581 de lei, cât este în momentul de faţă, la aproximativ 740-760 de lei, în funcţie de salariul mediu brut. În 2009, valoarea punctului de pensie va fi de 45 la sută din salariul mediu brut realizat pe economie.

Şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, afirmase, la sfârşitul lunii martie, la Suceava, că există posibilitatea ca majorarea pensiilor prevăzută pentru data de 1 ianuarie 2009 să fie devansată, în funcţie de resursele bugetare. El menţionase că după următoarea creştere a pensiilor, prevăzută pentru 1 ianuarie 2009, potrivit legii, creşterea pensiilor se va face odată cu cea a salariilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: Pensiile s-ar putea mări la sfârşitul anului dacă excedentul bugetar se menţine.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: Pensiile s-ar putea mări la sfârşitul anului dacă excedentul bugetar se menţine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei