Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Sănătăţii vrea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem

Vineri, 4 Aprilie 2008 (16:58:26)

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că este deschis la ideea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem, afirmând că experienţa lor poate fi utilă, cel puţin până la finalizarea studiilor medicilor rezidenţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, în faţa câtorva zeci de medici pensionari, cărora le-a oferit diplome de merit pentru activitate, că ar vrea să utilizeze în continuare experienţa acumulată de ei. El s-a arătat deschis la ideea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem.

"În sectorul public, medicii pot lucra până la 65 de ani, indiferent dacă sunt bărbaţi sau femei, iar dacă au gradul de doctor sau statutul de cadru universitar pot lucra până la 70 de ani. Între cei pe care i-aţi văzut aici sunt şi pensionari, femei de 62-63 de ani şi bărbaţi la 66-67 de ani, care, oricând, cred eu, pot să se întoarcă în sistem, până când scoatem generaţiile de rezidenţi. Şi avem în ultimii doi ani circa 2.000 de medici în şcolarizare la rezidenţiat şi vom scoate alte 2.000 de locuri. Până când vor apărea aceşti medici specialişti, putem să utilizăm în continuare experienţa acestor medici", a spus Nicolăescu.

Ministrul a afirmat că aşa-numitul export de medici este "mai mult un titlu de presă decât o realitate". El a argumentat că, dacă într-un an şi jumătate pleacă dintr-o ţară 2.000 de medici, aceasta nu înseamnă foarte mult.

Nicolăescu a spus că nu se poate vorbi de un fenomen de masă.

"Sigur, într-o ţară care nu are medici, orice medic este important, dar noi vorbim aici de un fenomen de masă sau nu. Nu este un fenomen de masă, este un fenomen firesc pentru orice ţară a membră a UE în care libera circulaţie a persoanelor trebuie garantată", a conchis ministrul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii vrea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii vrea ca medicii pensionaţi să se întoarcă în sistem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei