Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bush asigură că problema vizelor va fi abordată mai transparent, cu motivare în caz de refuz

Vineri, 4 Aprilie 2008 (15:32:02)

Preşedintele SUA George W. Bush l-a asigurat pe premierul Tăriceanu că partea americană va încerca să rezolva problema vizelor pentru românii care doresc să intre pe teritoriul Statelor Unite, într-un mod mai transparent în care să fie explicate clar motivele pentru care se refuză acordarea acestora.

El a arătat că autorităţile americane vor colabora cu Executivul român pentru a vedea de ce rata de respingere a cererilor de acordare de vize se menţine la un nivel ridicat.

"Este o contradicţie aici, e greu pentru români să înţeleagă că unii sunt trataţi într-un fel, iar alţii altfel. Înţeleg contrarierea lor şi vom lucra cu Guvernul dumneavoastră pe câteva măsuri. Una dintre acestea ar fi să ne dăm seama de ce rata de respingere este aşa ridicată. Trebuie să existe mai multă transparenţă şi e de datoria noastră să explicăm de ce anumiţi oameni nu primesc vize", a spus Bush după discuţia cu premierul român.

Liderul american a precizat că, pe de altă parte, toţi solicitanţii de viză trebuie să înţeleagă ce anume presupune procesul de acordare a vizei.

Tăriceanu a declarat, în urmă cu o săptămână, că la summit-ul NATO va discuta cu preşedintele George W. Bush despre eliminarea vizelor de care au nevoie cetăţenii români pentru a călători în Statele Unite ale Americii.

"Faţă de eforturile pe care România le-a făcut şi de simpatia de care se bucură Statele Unite în rândul populaţiei româneşti, m-aş fi aşteptat la o atitudine diferită a autorităţilor americane, ca această restricţie să fie ridicată şi să beneficiem de libertatea de a călători în Statele Unite toţi cetăţenii români, aşa cum o fac şi cei din alte state ale Uniunii Europene", a spus atunci Tăriceanu.

Problema vizelor pentru cetăţenii români care doresc să intre pe teritoriul Statelor Unite a fost discutată şi la întâlnirea de miercuri dintre George W. Bush şi preşedintele Traian Băsescu, liderul american arătând atunci că înţelege frustrarea românilor în ceea ce priveşte vizele şi că autorităţile de la Washington vor colabora pentru îmbunătăţirea legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bush asigură că problema vizelor va fi abordată mai transparent, cu motivare în caz de refuz .
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bush asigură că problema vizelor va fi abordată mai transparent, cu motivare în caz de refuz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei