Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NATO creează echipe speciale pentru a răspunde atacurilor cibernetice

Vineri, 4 Aprilie 2008 (19:05:44)

NATO a înfiinţat echipe speciale a căror misiune va fi aceea de a răspunde eventualelor atacuri cibernetice, ca urmare a agresiunii comise în 2007 asupra site-urilor guvernamentale ale Estoniei, membru al Alianţei, a anunţat vineri, la Bucureşti, un oficial de rang înalt citat de AFP.
  "A fost o ameninţare foarte clară şi NATO i-a răspuns într-un mod foarte eficient şi rapid găsind mjiloace pentru a-şi consolida sistemele", a declarat oficialul sub acoperirea anonimatului, în ultima si a summitului NATO, desfăşurat în capitala României.

Potrivit sursei citate, această "experienţă foarte concretă" a condus la o schimbare importantă în gândirea NATO, care a răspuns în principal prin crearea unui Centru de excelenţă pentru apărare cibernetică la Tallinn, a cărui inaugurare oficială este prevăzută pentru 2009.

Estonia este susţinută în acest proiect de Statele Unite, Germania, România, Italia şi Spania.

Pentru a "gestiona consecinţele" atacurilor cibernetice, Alianţa a creat echipe pregătite să intervină în 24 de ore în ţările afectate, asemănătoare celor pe care NATO le-a înfiinţat în cazul eventualelor atacuri chimice, biologice sau radiologice.

Dar un atac cibernetic nu va declanşa un răspuns militar. "Este departe, foarte departe de acest gen de scenariu", a insistat oficialul.

Site-urile Guvernului eston dar şi cele ale băncilor şi altor instituţii au fost ţinta unor atacuri cibernetice în 2007. Oficialii estoni au acuzat Rusia, după ce au descoperit că unele atacuri proveneau de pe serverele administraţiei ruse şi chiar ale biroului preşedintelui Vladimir Putin.

Atacurile s-au produs după mutarea, la sfârşitul lui aprilie 2007, a unui monument dedicat Armatei Roşii şi situat în centrul capitalei estone, situaţie care a declanşat nemulţumirea acestei foste republici sovietice. Anunţul transferului a generat revolte soldate cu un mort.

Moscova a respins orice implicare în atacurile cibernetice, în timp ce autorităţile estone au acuzat Rusia că refuză să coopereze în anchetă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NATO creează echipe speciale pentru a răspunde atacurilor cibernetice.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NATO creează echipe speciale pentru a răspunde atacurilor cibernetice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei