Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu:Firme "prietene" preşedintelui obţin profit prin licitaţii adjudecate la preţ dublu

Vineri, 21 Martie 2008 (14:08:56)

  Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a răspuns, vineri, preşedintelui Traian Băsescu, după ce acesta l-a acuzat că susţine compania Citroen prin taxa auto, şi a afirmat că firmele constructoare de drumuri, "prietene" ale şefului statului, îşi majorează anual cifra de afaceri prin licitaţii adjudecate la preţuri duble.

"În ultimii ani am văzut cum prietenii domnului preşedinte, firme constructoare de drumuri, îşi cresc cifra de afaceri de la an la an şi cu ajutorul prietenilor domniei sale, obţin licitaţii unde al doilea ofertant dă 15 milioane euro pentru executarea unor lucrări şi câştigă cel care cere 30 de milioane euro. Şi ştiţi firmele la care mă refer", a spus Tăriceanu presei, fără a menţiona numele acestor firme.

El a precizat că este preocupat nu de câteva sute de voturi în plus, ci de viitorul industriei auto româneşti, şi a arătat că persoanele care vor să deţină maşini poluante trebuie să "contribuie", prin taxa auto

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, vineri, la Automobile Craiova, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen "este puternic protejată".

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut acest schimb de replici, vineri, în faţa angajaţilor de la Automobile Craiova.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru că este prezent la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, apreciind că acesta a înţeles astfel, în final, că taxa auto este utilă şi nu reprezintă o ambiţie personală.

În replică, şeful statului i-a spus premierului că nu ştie cât de importantă este taxa auto şi cât de mult a ajutat acest lucru Ford, dar cu siguranţă Citroen a fost ajutată: "Nu ştiu cum a ajutat până acum taxa auto Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată".

Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui: "Îmi pare rău că preşedintele nu a înţeles de ce am venit, dar sunt convins că dumneavoastră aţi înţeles cât de importantă este această taxă auto".

Traian Băsescu a revenit la microfon, în faţa celor aproximativ o sută de angajaţi ai fabrii de automobile, spunând: "Ştiţi care este obiceiul unui comandant de navă? Să-şi ducă nava la ţintă şi să pună nava la cheu. Domnul prim-ministru era mai înainte lângă mine, păcat că a plecat".

Cei doi au coborât apoi de pe podium îndreptându-se în direcţii diferite.

În urmă cu trei săptămâni, Tăriceanu a afirmat că modul în care un consorţiu român a obţinut, la un preţ dublu, contractul de lucrări la un tronson de autostradă, în dauna companiei austriece Alpine, este de resortul Parchetului, de la care aşteaptă un răspuns prin clasarea cazului sau acuzarea vinovaţilor.

El nu a precizat atunci contractul la care se referă şi nici numele consorţiului câştigător, arătând doar că subiectul a fost discutat în întâlnirea de la Guvern cu cancelarul austriac Alfred Gusenbauer.

Consorţiul condus de PA&Co International, în asociere cu Euroconstruct Trading '98 şi Serch Corporation, a obţinut în 2006 un contract de reparaţii la autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru 30 de milioane euro, deşi a cerut un preţ de două ori mai mare decât oferta depusă de Alpine Mayreder din Austria, în asociere cu Alpine SA şi Consilier Construct.

Preţul propus de compania austriacă a fost de circa 16 milioane de euro, aproape jumătate faţă de cel inclus în oferta câştigătoare.

Ministerul Transporturilor a explicat atunci că lucrările au fost încredinţate consorţiului compus din firme româneşti deoarece ofertantul rival nu a îndeplinit o serie de cerinţe, precum experienţa similară pentru proiectant şi lipsa unei dovezi privind deţinerea în totalitate a utilajelor, echipamentelor, mijloacelor de producţie şi de transport, prevăzută în caietul de sarcini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu:Firme "prietene" preşedintelui obţin profit prin licitaţii adjudecate la preţ dublu.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu:Firme "prietene" preşedintelui obţin profit prin licitaţii adjudecate la preţ dublu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte