Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultorii spun că vor relua protestele, dacă nu obţin o întâlnire cu Tăriceanu

Vineri, 21 Martie 2008 (17:41:56)

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care a organizat, miercuri, un marş de protest şi un pichet la sediul Guvernului, va relua acţiunile de stradă dacă premierul Tăriceanu nu se va întâlni cu o delegaţie a agricultorilor sau revendicările fermierilor nu vor fi soluţionate.
  "În situaţia în care întâlnirea (cu premierul Călin Popescu Tăriceanu - n.r.) nu va avea loc, sau se refuză în continuare soluţionarea revendicărilor, LAPAR va relua, cu o intensitate sporită şi cu extindere în teritoriu, demersul început miercuri", se arată într-un comunicat al Ligii.

LAPAR afirmă că Guvernul "nu a negociat cu responsabilitate soarta agricultorilor şi nici nu manifestă interes pentru a o ameliora, manifestând o totală indiferenţă şi aroganţă" faţă de populaţia din mediul rural şi problemele acesteia.

"Primul ministru refuză sistematic o consultare. Guvernul trebuie să se implice direct în ameliorarea handicapului din piaţă a agricultorului român. Mecanismele pieţei europene nu trebuie să fie străine şi fără preocupare pentru Executiv. Ca reprezentanţi ai agricultorilor români, solicităm premierului o implicare directă şi urgenţă, pentru care vom manifesta o consecvenţă fermă", se mai spune în comunicat.

LAPAR a organizat miercuri un marş de protest şi un pichet la sediul Guvernului, fermierii fiind nemulţumiţi de costul ridicat cu motorina din agricultură şi întârzierea unor subvenţii.

Principalele revendicări ale agricultorilor sunt plata subvenţiilor pe suprafaţă din fonduri UE aferente anului 2007, necesare pentru finanţarea lucrărilor de primăvară, reducerea costului cu motorina din agricultură şi repararea sistemelor de irigaţii.

Fermierii au încheiat protestele de miercuri după ce au depus un memoriu la Guvern cu solicitările lor, anunţând că aşteaptă din partea autorităţilor să îi cheme la discuţii în vederea găsirii unor soluţii.

Peste 1.000 de producători agricoli din 15 judeţe au aprticipat la protestul LAPAR de miercuri. Acesta a fost precedat, marţi, de un protest organizat de federaţia sindicală Agrostar, în cadrul căruia circa 100 de agricultori au pichetat sediul Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de preţul la motorină, de subvenţiile pentru legumicultură, pomicultură şi zootehnie, precum şi de neachitarea subvenţiilor restante din 2007.

În privinţa protestului Agrostar, premierul Tăriceanu a declarat că atitudinea federaţiei sindicale are "exclusiv resorturi politice".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultorii spun că vor relua protestele, dacă nu obţin o întâlnire cu Tăriceanu .
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultorii spun că vor relua protestele, dacă nu obţin o întâlnire cu Tăriceanu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte