Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ce nu se ştie

Compania „Plus” vrea să construiască un centru de sănătate mintală pentru copii şi adulţi

Constatăm cu regret, din articolele apărute în presa locală, că societatea noastră face obiectul unei dispute politice, iniţiativa noastră fiind interpretată greşit chiar şi de conducerea spitalului.

În vederea clarificării din punctul nostru de vedere al acestor aspecte regretabile, dorim să prezentăm, în mod transparent, atât opiniei publice, cât şi aleşilor locali, derularea evenimentelor.

La jumătatea lunii iunie 2007, ne-am adresat Primăriei Municipiului Suceava, cu propunerea de asociere în participaţiune, în vederea construirii unui supermarket în apropierea Spitalului Judeţean Suceava.

Primăria şi-a declinat competenţa făcându-ne cunoscut că terenul adecvat şi propus de noi este în proprietatea Consiliului Judeţean.

În acest context ne-am adresat în scris Consiliului Judeţean, propunând realizarea unei asocieri în participaţiune, urmând ca apoi Consiliul Judeţean să ne pună la dispoziţie o suprafaţă de teren de aproximativ 4.800 mp, societatea noastră urmând să construiască un supermarket şi, suplimentar, să asigurăm spitalului, prin Consiliul Judeţean, un venit de 0,5% din cifra de afaceri, dar nu mai puţin de 40.000 EURO.

De asemenea, o să construim pe cheltuiala noastră, în favoarea Spitalului Judeţean, un bloc de apartamente pentru cadre medicale sau două centre de sănătate mintală pentru copii şi adulţi, urmând să investim în acest sens o sumă de 500.000 până la 700.000 EURO.

Din informaţiile deţinute de noi, construirea acestor două centre este mai mult decât stringentă conform legislaţiei în vigoare şi este lipsită în totalitate de surse de finanţare.

De asemenea societatea noastră îşi asumă obligaţia de a replanta pomi şi a crea spaţii verzi pe orice suprafaţă de teren nefolosită în incinta curţii spitalului.

Propunerile noastre au fost prezentate la sfârşitul trimestrului III în şedinţa Consiliului Judeţean, primind în acest sens un aviz de principiu cu votul unanim al tuturor consilierilor.

În urma acestui vot, am întreprins o serie de măsuri, pe cheltuiala noastră, privind întocmirea planului de cadastru, ridicări topo, dezmembrări etc.

Am considerat şi considerăm şi în acest moment că acest proiect este benefic ambelor părţi cu atât mai mult cu cât firma noastră, aşa cum este bine cunoscut şi la nivel european, vinde produse din punct de vedere calitativ cel puţin egal cu orice fel de supermarket dar la preţuri sociale, adresându-se acelui segment al populaţiei care realizează venituri mici.

Cu sumele încasate de la noi, conducerea spitalului poate îmbunătăţi hrana zilnică a bolnavilor, devenind, în acelaşi timp, în mod gratuit, proprietarul construcţiilor care au o valoare semnificativă.

În concluzie, am dori să menţionăm că iniţiativa noastră se încadrează şi în prevederile legale în ceea ce priveşte asigurarea de spaţiu verde pentru bolnavi, astfel, la un număr de 825 de paturi, este nevoie de 18.150 mp spaţiu verde, comparativ cu suprafaţa existentă la această dată de 25.385 mp.

Suplimentar, putem replanta încă o suprafaţă de 1.180 mp, suprafaţă nefolosită în acest moment.

Cred că merită de menţionat că, pentru construirea unei biserici în incinta spitalului, s-a acordat o suprafaţă de 2.500 mp, acordarea s-a făcut fără polemici, iar din informaţiile noastre aceasta nu a funcţionat şi nu funcţionează nici în acest moment.

Această scrisoare o prezentăm în mod transparent pentru buna informare atât a opiniei publice cât şi a celor care au comentat iniţiativa noastră, nefiind informaţi, cu dorinţa expresă de a elimina orice fel de suspiciuni.

General manager,
Uwe Klostermann

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania „Plus” vrea să construiască un centru de sănătate mintală pentru copii şi adulţi.
 Vizualizări articol: 1604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Compania „Plus” vrea să construiască un centru de sănătate mintală pentru copii şi adulţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce vrajeala ,dupa atatea discutii trimis de
(21 mar 2008, 11:14:59
Acum incearca sa patrunda altfel,daca cu forta nu a mers acum cu prosteala.
2.   Huuuuuuuuuuuuuuuuuuu trimis de
(21 mar 2008, 11:46:33
Ba frate cate magazine mai parcati in rahatul asta de Suceava? Lasati putinele spatii verzi in pace. Auzi pe spatiile verzi existente sa mai bage un magazin si niste bloace. Sunteti mai rai ca comunistii domle. Ii injuram pana nu de mult ca au contruit Suceava prea inghesuit dar nesatulii astialalti is mai rai.
3.   De ce nu? trimis de
(21 mar 2008, 12:31:14
Mie personal mi se pare ok. de ce orasul nostru sa nu beneficieze de asemenea facilitati, mai ales platite de altii. dar asa suntem noi, romanii...ne vaitam si ne plangem, criticam si aruncam cu pietre, dar suntem complet lipsiti de initiativa! Ne meritam soarta!

decat chiscul ala amarat si infect, mai bine ceva civilizat!
4.   Supertare, frate! trimis de
(21 mar 2008, 13:13:22
Daca treburile se aproba in aceste conditii, trebuie inceputa treaba chiar de miine. Atitea facilitati si respectind legislatia .nu face decit sa fie mai bine intr-un sector , unde nu se intimpla mai nimic -sanatatea. Cu ce deranjeaza un supermagazin daca el se afla in apropierea unui spital? In gradina spitalului ( care are o suprafata mult prea mare decit e nevoie) acum vezi copaci neingrijiti,iarba si buruieni cit casa " alei" asfaltate cu noroi si ciini care isi fac placerile. Atita tot si nu mai mult. Bolnavii prefera sa stea pe relicvele de banci comuniste ca sa se fereasca de sore, in timpul verii,dar nu departe de cladirea spitalului- de frica sa nu li se intimple ceva rau.Si apoi daca toti consilierii si-au dat aprobarea inseamna ca nu-i nimic putred in treaba asta .(mituiri,spagi, comisioane).Romanul insa este mereu reticent la probleme din acestea ptr. ca de prea multe ori a vazut ca astfel de situatii se dau comisioane grase.
4.1  RE: Supertare, frate! trimis de
(21 mar 2008, 14:00:23
"In cele din urma s-a pus problema

sa se masoare limba boului.

Intii s-a incercat cu metrul

Apoi cu kilometrul

Dar nu a fost de ajuns.

Atunci s-au folosit tot felul de masuratori:

Distanta dintre alfa si omega

Cea dintre vid si materie

Si chiar cea dintre sens si nonsens.

Dar tot nu a fost de ajuns.

Nimic nu a fost de ajuns.

Nimic n-o sa masoare niciodata

Cit e de lunga limba boului."
5.   VRAJELI DE DOI LEI trimis de
(21 mar 2008, 13:17:57
AIA DE LA CJ VOR ACTIUNI CUMVA?LA MUNCA CU VOI,LASATI VRAJELILE!
6.   Suntem fraieri,fac ce vor cu noi trimis de
(21 mar 2008, 13:47:20
Asta suntem un oras de pacaliti...
7.   Ne credeti prosti ? trimis de
(21 mar 2008, 13:58:56
de ce vrea in curtea spitalului sa fac Plus un supermarket ? bolnavii au nevoie de liniste, nu galagie de la masini si de la descarcat marfa; dar sigur se va face ! ii va prostii pe cei de la primarie ! de ce nu cer teren de la cei cu semintele , este peste drum de spital ? de cite magazine are nevoie suceava ?
8.   Mare suflet..... trimis de
(21 mar 2008, 19:40:05
Mare suflet au bietii de ei. Cum vor ei sa ne ajute pe noi amaratii cu un spatiu comercial en detalil in coasta lu Metro, mall Galeria si Kaufland si noi prostii nu vrem. Ei vor investi cica 500.000-700.000 de euro pe un spatiu pe care daca l-ar cumpara si l-ar amenaja i-ar costa peste 1.500.000 (cu utilitati cu tot). Si noi prostii tot nu vrem.

Si.. peste vreo 10-15 ani cand copii nostri vor vrea sa extinda spitalul, sa creeze facilitati medicale sau ce o mai fi, ei o sa aiba un supermarket frumos, iar copiii nostri o sa se uite la degetul lor mijlociu ridicat frumos in sus , ca de e terenu lu magazinu lor mixt, si o sa dea din banii lor vreo cateva milioane de euro pe vreo tarla in afara orasului (ca in intravilan vor fi vandute de mult de PSD, PNL, PDL si alti excroci din politica romaneasca).

PS Saptamana trecuta imi povestea un neamt autentic ca ei fac strategiile de dezvoltare si pe 25 de ani inainte. Numa noi mioriticii le facem de pe un an pe altul si nu ne iese
8.1  RE: Mare suflet..... trimis de
(21 mar 2008, 19:43:38
La noi strategiile se fac pe 4 ani: prostesti popul@tia sa te voteze, apoi iei cat poti ca sa iti faci plinul.
9.   Economia de piata trimis de
(21 mar 2008, 19:52:59
Domnilor din Germania, daca vreti sa construiti cumparati un teren si faceti fata concurentei, nu umblati in curtea altiua.
10.   Halal trimis de
(21 mar 2008, 20:31:35
Rugam ziaristii care au publicat acest comunicat ca, inainte de a inghiti pastilele acestor lichele, sa solicite proiectele pentru acel bloc de apartamente pentru cadre medicale si cele doua centre de sanatate mintala pentru copii si adulti, pentru a se convinge si a ne convinge de bonitatea firmei si de bunele sale intentii. Altfel, d-lor ziaristi, nu faceti decat sa serviti interesele acestei companii si sa contribuiti la dezinformarea populatiei acestui oras. Ar trebui sa faceti o campanie de responsabilizare a autoritatilor pentru crearea de facilitati medicale, nu sa dati gogosi de presa.
11.   Pentru sanatate trimis de
(21 mar 2008, 20:46:08
bolnavilor le este necesar spatiul verde,dar si acesta sa fie amenajat,sa stai cu placere intr-un cadru placut.
12.   Ma mir ca n-au aparut ortodocsii internauti trimis de
(21 mar 2008, 22:11:26
Vai, dar cum au indraznit nemtii sa se lege de sfanta biserica din curtea spitalului? Unde sunt vajnicii aparatori ai cre(s)tinatatii, Temida si restul slehtei de fundamentalisti care sa spuna ca nemtii sunt jidani (ar fi cel mai misto paradox), satanisti si mai stiu eu cum? Ah, si neaparat sa nu uite sa ma injure si sa ma faca vierme si blasfemiator. Astept.
13.   Y trimis de
(22 mar 2008, 08:52:58
Compania Plus sa construiasca un centru de sanatate mintala pt. cei de la conducere, dar nu pe spatiul verde al spitalului.
14.   Nu stiu trimis de
(22 mar 2008, 21:30:51
Minunat e spatiul verde oriunde, mai ales in oras, chiar si (mai ales?) pentru cei ce trec pe langa el pe trotuar, adica cei sanatosi ce alearga dupa preturi mici. Cei bolnavi nu mai ajung pana la coltul gardului spitalului fie de frica sa nu le cada o creanga in cap, vreo cioara sa nu-l tinteasca de sus dar mai ales ca masa "bogata" nu le ofera energie pentru dus si intors pe scari ca liftu-i stricat din veci, ori pentru ca pansamentul ieftin nu tine ori poate se impiedica de balarii, se murdareste si n-are unde si cu ce se spala... Ce sa alegi?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte