Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul David propune înfiinţarea Colegiului Naţional de Afaceri Interne

Vineri, 21 Martie 2008 (19:55:23)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a propus, vineri, înfiinţarea Colegiului Naţional de Afaceri Interne, structură care ar urma să funcţioneze pe aceleaşi principii ca şi instituţiile similare din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi Ministerului Apărării.
  "Am propus să deschidem un Colegiu Naţional pentru Afaceri Interne, care să încununeze pregătirea profesională a tuturor lucrătorilor din minister, pe o problematuică nouă, corespunzătoare noilor provocări, noilor atribuţii care ne revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene şi de perspectiva de viitor stat membru Schengen. Problematica afacerilor interne, în înţelegere europeană, este mai largă decât simpla înţelegerea a practicii şi activităţii poliţieneşti. Este deci necesar să avem o formulă de pregătire specializată, de pregătire înaltă pentru toţi lucrătorii, care să adapteze şi să pună în acord noile responsabilităţi şi provocări", a declarat ministrul Cristian David cu ocazia vizitei la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Capitală.

Demnitarul a mai spus că iniţiativa este în faza de proiect, admiţând că dacă structura va funcţiona pe principii asemănătoare Colegiului Naţional de Apărare şi Colegiului Superior de Securitate Naţională, vor putea fi admişi la cursuri şi civili.

Cu ocazia aceleiaşi vizite, ministrul David a mai lansat ideea înfiinţări, în cadrul Academiei de Poliţie, a unei facultăţii cu specific de ordine publică, "pe palierul de administraţie locală", noua structură fiind destinată în special angajaţilor poliţiei locale.

"Poate că ar merita luată în considerare şi analizată chestiunea înfiinţării unei facultăţi care să fie adresată zonei de ordine publică, pe palierul de administraţie locală. (...) Nu ne referim la administraţie, ci la componenta de ordine publică, în serviciul administraţiei publice, la nivel local cel puţin. Poate că într-o fază-pilot putem să încercăm să pregătim un segment de personal destinat acestei zone, iar absolvenţii să se îndrepte către structurile nostre poliţieneşti sau către structurile de poliţie locală", a explicat ministrul David.

Ministrul a mai spus că absolvenţii acestei structuri ar urma să îndeplinească funcţii de conducere.

"Evident că ei vor lucra în eşaloanele de comandă ale acestora, pentru că, până la urmă, poate la nivelul agenţilor se va rezolva mai uşor problema resurselor pentru poliţia locală, dar la nivelul cadrelor de conducere, mai mult ca sigur, vom asista la un transfer direct din structurile de poliţie către poliţia locală", a precizat Cristian David.

Ministrul Internelor a apreciat utilitatea acestei iniţiative în contextul în care unul dintre obiectivele prioritare ale MIRA pentru anul 2008 rămâne dezvoltarea administraţiei publice şi ridicarea ei la standardele celorlalte state membre UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul David propune înfiinţarea Colegiului Naţional de Afaceri Interne.
 Vizualizări articol: 990 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul David propune înfiinţarea Colegiului Naţional de Afaceri Interne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salvati cadrili pensionate inainte de termen trimis de
(22 mar 2008, 18:50:13
Asa dom' ministru! Baga sefi la politia aia locala pe cei ce trec in rezerva cu ordonanta de la voi ca, sarmanii, nu fac fata cheltuielilor doar cu pensia de 3000 ron si tre' sa mai ia pe atat de la primarie! La urma urmei, cine e experti in problimatica di ordine publica si sigranta rutera, nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte