Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salvaţi Copiii: România are o mare problemă în ceea ce priveşte discriminarea

Vineri, 21 Martie 2008 (16:41:01)

România are o mare problemă în ceea ce priveşte discriminarea, situaţia fiind chiar "alarmantă" din punct de vedere al respectării drepturilor copiilor romi, a declarat, vineri cu ocazia Zilei împotriva discriminării rasiale, George Roman, director de program la Organizaţia "Salvaţi Copiii".
  Potrivit lui George Roman, România are probleme privind mai multe forme de discriminare, cea mai gravă situaţie fiind cea a copiilor romi.

"Sunt numeroase cazuri de discriminare a copiilor de etnie romă. Am avut cazuri în care au fost refuzaţi la înscrierea la grădiniţă. De asemenea, s-a constatat că uneori se descurajează înscrierea lor la şcoală", a declarat George Roman.

Pe de altă parte, persoanele refugiate din România consideră că românii sunt foarte primitori, deşi fiecare dintre ei s-a confruntat la un moment dat cu o formă de discriminare.

"Au fost mici incidente, pe care le punem însă pe seama necunoaşterii", a declarat preşedinta Organizaţiei Femeilor Refugiate din România, Mbela Ofrr.

Reprezentanta Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Cristina Bunea, a declarat că în România sunt aproximativ 50.000 de străini, doar o mie dintre aceştia fiind însă refugiaţi. Din 1991 şi până în prezent, au fost înregistrate peste 14.000 de cereri de azil, cele mai numeroase comunităţi fiind ale irakienilor, turcilor şi iranienilor.

Ziua împotriva discriminării rasiale, stabilită de Consiliul General al ONU pentru 21 martie, a fost marcată de voluntarii Organizaţei "Salvaţi Copiii" prin vizite în şcoli şi licee din Capitală pentru a promova toleranţa şi nediscriminarea rasială în rândul elevilor şi profesorilor.

Ziua de 21 martie a fost declarată "Ziua împotriva discriminării rasiale" din 1966, iar România este semnatară a celor mai importante documente în materie de drepturile omului şi discriminare.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale, peste 3.000 de copii au fost cuprinşi în sesiunile de instruire care au avut loc în această săptămână.

Potrivit statisticilor Oficiului Român pentru Imigrări, la sfârşitul lunii iunie a anului trecut, un număr de 810 străini figurau printre beneficiarii unei protecţii oferite de statul român, 261 dintre aceştia fiind copii.

De-a lungul anilor, Salvaţi Copiii a asistat, în cadrul programului "Integrarea copiilor refugiaţi şi separaţi în societatea românească", aproximativ 950 de copii refugiaţi şi 400 de părinţi provenind din ţări precum Irak, Somalia, Iran, Afganistan, Turcia, Fosta Iugoslavie, Congo Brazaville, Rusia şi Albania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvaţi Copiii: România are o mare problemă în ceea ce priveşte discriminarea.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salvaţi Copiii: România are o mare problemă în ceea ce priveşte discriminarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte