Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

în municipiul Suceava

Suceava - invadată de flori

În această perioadă, în municipiul Suceava, se desfăşoară o amplă campanie de curăţenie, pe etape, în fiecare cartier. Încercăm să curăţăm şi spaţiile verzi, să toaletăm arborii şi gardul viu.

În acest sens, solicităm colaborarea asociaţiilor de proprietari, care pot cere de la Direcţia Domeniului Public arbuşti ornamentali, material săditor sau gard viu. Ţin să-l felicit pe domnul director Marian Andronache pentru modul în care a reuşit să pregătească campania de primăvară, astfel încât Suceava să poată deveni un oraş al florilor.

Dacă anul trecut, în municipiul Suceava, au fost sădite aproximativ 400.000 de fire de flori, în acest an numărul acestora se va dubla, depăşind 800.000 de fire. O parte dintre aceste răsaduri, aproximativ 150.000 de fire, vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari.

În acest moment, avem pe stoc 600 de jardiniere şi 4.000 de ghivece cu petunii curgătoare, 300 de ghivece cu muşcate curgătoare, 20.000 de ghivece cu plante mozaic, 67.000 de ghivece cu begonii, dar şi alte specii precum gura leului (12.500 de ghivece), salvie (10.000 de ghivece), portulac (5.000 de ghivece), ageratum (6.000 de ghivece), petunie pitică (1.800 de ghivece), cana indica (11.000 de ghivece), sau panseluţe (88.000 de ghivece).

Pe lângă aceste 222.000 de ghivece cu diferite specii de flori, au fost semănate 288.000 de fire de flori din specii precum tagetes patula, zinnia, petunia pitică, salvia, portulac, gura leului sau gazania.

În acelaşi timp, intenţionăm să readucem la starea iniţială terenul afectat de lucrările la reţeaua de termoficare. Am făcut un inventar al acestor terenuri, împreună cu asociaţiile de proprietari, şi am constatat că sunt 276 de locaţii în care trebuie să intervenim. Termenul pe care l-am stabilit, împreună cu societatea Termica, pentru finalizarea lucrărilor de readucere a terenului la starea iniţială, este 15 aprilie. Îi rog pe cetăţenii care sesizează probleme de acest gen să se adreseze asociaţiilor de proprietari. Numai aşa putem lucra într-un cadru organizat, astfel încât termenul stabilit să nu fie depăşit, iar sărbătorile de Paşte să ne găsească cu un oraş curat.

Pentru ca Suceava să aibă un aspect şi mai îngrijit, am demarat un program de asfaltări, pe marile bulevarde din municipiu. Se lucrează, în această perioadă, pe bulevardul Sofia Vicoveanca, la intrarea dinspre municipiul Fălticeni. Ne dorim, în primul rând, să facem circulabile marile bulevarde de la intrarea dinspre Fălticeni, până la ieşirea spre Botoşani sau spre Siret. Se lucrează şi la modernizarea trotuarelor din cartierul Obcini, lucrări cu care vom continua pe bulevardul George Enescu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava - invadată de flori.
 Vizualizări articol: 8678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Suceava - invadată de flori4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte