Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: I-am întins o mână preşedintelui şi el mi-a răspuns cu o lovitură sub centură şi calomnii

Vineri, 21 Martie 2008 (17:44:12)

 Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că i-a întins o mână preşedintelui Traian Băsescu, la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, iar acesta i-a dat "o lovitură sub centură", l-a calomniat şi a făcut "acuzaţii mincinoase" la adresa sa.
  Călin Popescu Tăriceanu a vorbit din nou despre importanţa taxei de primă înmatriculare în faţa celor peste 200 de liberali reuniţi, vineri după-amiază, la Teatrul Liric din Craiova, pentru lansarea candidaţilor PNL la Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că la "mâna întinsă" pe care i-a oferit-o lui Traian Băsescu acesta a răspuns cu "acuzaţii mincinoase şi calomnii".

"Cred că e mai important interesul naţional decât câteva sute de voturi ieftine pe care le obţinem în urma unor discursuri populiste. Azi, la mâna întinsă preşedintelui, de ce am avut parte? De o lovitură sub centură, de acuzaţii mincinoase, de calomnii la adresa mea fără niciun fundament, în stilul propriu al lui Băsescu", a declarat Tăriceanu.

Şeful Executivului a mai spus că fără taxa auto investiţia Ford de la Craiova nu ar mai fi avut loc.

"Azi, în prezenţa preşedintelui României i-am întins o mână, dându-i posibilitatea să susţină efortul pe care eu ca prim-ministru îl fac, acela de aducere de investitori în România pentru creştere economică şi pentru locuri de muncă, dându-i de înţeles că taxa auto este gândită în mod special ca întreprinderi ca şi cea de la Craiova să continue să producă la un nivel superior şi nu să se închidă. Dacă România devenea un cimitir de maşini, azi nu am mai fi avut ce să sărbătorim, iar angajaţii erau demult acasă”, a afirmat Tăriceanu.

El a mai spus că România nu mai are nevoie de un "preşedinte al scandalului", iar Traian Băsescu trebuie sancţionat la viitoarele alegeri.

"Proiectul nostru politic nu este cel al lui Traian Băsescu, cel al unei Românii polarizate şi fracţionate, ci este cel al unei Românii unite, cu oameni cărora să le fie drag că locuiesc aici şi nu care să plece din ţară", a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu au avut un schimb de replici, vineri, la Automobile Craiova, primul-ministru apreciind că prezenţa şefului statului demonstrează că acesta a înţeles importanta taxei auto, iar Băsescu replicând că Citroen "este puternic protejată".

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru prezenţa la ceremonia de preluare a Automobile Craiova de către Ford, apreciind că acesta a înţeles astfel, în final, că taxa auto este utilă şi nu reprezintă o ambiţie personală.

În replică, şeful statului i-a spus premierului că nu ştie cât de importantă este taxa auto şi cât de mult a ajutat acest lucru Ford, dar cu siguranţă Citroen a fost ajutată: "Nu ştiu cum a ajutat până acum taxa auto Ford, dar deocamdată Citroen este puternic protejată".

Tăriceanu i-a răspuns preşedintelui: "Îmi pare rău că preşedintele nu a înţeles de ce am venit, dar sunt convins că dumneavoastră aţi înţeles cât de importantă este această taxă auto".

Traian Băsescu a revenit la microfon, în faţa celor aproximativ o sută de angajaţi ai fabrii de automobile, spunând: "Ştiţi care este obiceiul unui comandant de navă? Să-şi ducă nava la ţintă şi să pună nava la cheu. Domnul prim-ministru era mai înainte lângă mine, păcat că a plecat".

Documentele prin care compania americană Ford intră în proprietatea Automobile Craiova, cu un pachet de 72,4% din acţiuni, au fost semnate, vineri, la Craiova, de către Sebastian Vlădescu, preşedintele comisiei de privatizare, şi Lyle Watters, negociatorul-şef al Ford Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: I-am întins o mână preşedintelui şi el mi-a răspuns cu o lovitură sub centură şi calomnii .
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: I-am întins o mână preşedintelui şi el mi-a răspuns cu o lovitură sub centură şi calomnii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte