Google
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
SHOPPING CITY SUCEAVA - Craciun
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6332 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9185 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Pastramă de berbecuţ

  • 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kg
  • sare grunjoasă
  • 3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)
  • 10 căţei pisaţi de usturoi
  • 100g boia în amestec dulce-iute
  • 3 linguri seminţe pisate de coriandru

 

După tăiere, curăţaţi berbecuţul de intestine şi tăiaţi carcasa în două. Lăsaţi-o la zvântat, agăţată, 24 de ore. Scoateţi apoi oasele şi acolo unde carnea este mai groasă – la pulpe – crestaţi-o cu cuţitul, pentru ca să fie pătrunsă mai uşor de condimente.

Faceţi un amestec din condimente cu care  frecaţi bine toată carnea, cu atenţie, prin absolut toate adânciturile şi crestăturile. Când s-a terminat amestecul, presăraţi peste toată carnea altă sare grunjoasă amestecată cu piper pisat.

Carnea astfel pregătită trebuie rulează cât mai strâns cu seul către exterior şi  ţinută la rece (frigider sau pivniţă foarte rece şi uscată), timp de 5 – 6 zile. Temperatura nu trebuie să treacă de 3 – 4 grade C.

După acest timp, scoateţi carnea la aer, (e şi mai bine dacă se ţine în vânt rece) se atârnă în curenţi de aer, la temperaturi joase (10 – 12 grade C) şi se lasă la uscat.

Ţineţi carnea la uscat în funcţie de preferinţe, dar este gata în momentul în care marginile sunt uscate. Pregătită astfel, pastrama se poate afuma, dar se poate consuma şi neafumată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pastramă de berbecuţ.
 Vizualizări articol: 2961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pastramă de berbecuţ5.052

Optik Tataru
Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mancare de post trimis de
(21 mar 2008, 13:29:27Romania Romania | Telekom Romania Communication S.A)
Ba cacacioshilor, numai mancari de post datzi luav-ar dracu de necredincioshi
1.1  RE: Mancare de post trimis de
(21 mar 2008, 14:49:03Romania Romania | RCS & RDS)
Nene Gogu, nu degeaba esti din Vicov, si te mai tii si mare credincios. La rubrica de religie gasesti retetele de post pe care le cauti cu atatea spume la gura...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte