Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mar 2008 - Anul XIII, nr. 68 (3749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Păstrează falsul şi ignoră originalul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E cu adevărat o gravă problemă invazia produselor falsificate pe tânăra noastră piaţă. Puţini ştiu însă că, la Paris, se găseşte un muzeu special, numit „al falsurilor”, unde vizitatorul are prilejul de a admira mărfuri contrafăcute de o mare diversitate, de la ceasuri de lux până la produse electronice de vârf, care – fireşte - nu-s cu nimic de vârf. Din acest lăcaş de cultură, putem afla că năravul de a contraface produse de marcă nu-i deloc nou. Sunt ani cu zecile de când echipa regretatului explorator Cousteau a descoperit, pe fundul Mării Mediterane, vinuri false produse cică sub egida lui Lassius, un celebru viticultor roman.

Ei, dar treaba asta e cu dus-întors, fiindcă destui dintre noi cumpără conştient mărfuri contrafăcute, ştiind că sunt contrafăcute, tocmai pentru că pe cele veritabile, ce-au stat la baza imitaţiei, nu şi le pot permite. Iar celui ce foloseşte produse false nu-i rămâne decât să spere că falsul se ridică, funcţional sau estetic, la înălţimea originalului, cum de-atâtea ori se întâmplă în viaţă. Extrapolând puţin, nu dăm de multe ori lovitura în viaţă cu un compliment fals, cu un zâmbet fals ori cu un discurs fals, plasat când trebuie acolo unde trebuie?

Pe deasupra, destui dintre noi cumpărăm falsuri ca să-i luăm ochii şefului, partenerei sau soacrei, bazându-ne pe observaţia plină de substanţă că „mulţi văd, puţini cunosc.” Bineînţeles, oleacă jigniţi ne simţim când noi căpătăm astfel de daruri, fiindcă atunci suntem nevoiţi să jucăm puţin teatru, mimând încântarea:

- Vai, un ceas Citizen, cu adevărat Citizen, de când îmi doream! Vă mulţumesc din suflet!

Dar nimeni nu ne opreşte să pasăm graţios darul contrafăcut mai departe, cum se întâmpla odinioară cu albumele de pictură, care se bucurau de un circuit mai plin de neprevăzut ca o cursă de formula unu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păstrează falsul şi ignoră originalul.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păstrează falsul şi ignoră originalul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de berbecuţ 1 berbecuţ de cel puţin 25 – 30kgsare grunjoasă3 linguri piper măcinat (alb, negru, roşu)10 căţei pisaţi de usturoi 100g boia în amestec dulce-iute3 linguri seminţe pisate de coriandru  După tăiere, curăţaţi berbecuţul de... Citeşte